ALMANYA DA YÜKSEKLİSANS

Almanyada yüksek lisans öğrenimi bir çok ülkeye göre çok daha caziptir. Son yıllarda yüksek lisans düşünen öğrencilerin en sık hesap ettikleri etkenlerden birisi ; yurtdışında öğrenim için masraflarım ne kadar olacak sorusudur. Birçok öğrencinin isteği ; yurtdışında eğitim görürken hem öğrenim görüp, hem de bir yandan da çalışmaktır.

Öğrenciler genellikle yurtdışında öğrenimlerini sürdürürken part-time olarak çalışmak isterler. Almanyada yüksek lisans öğrenimi görürken hem okuyup hem de çalışabilirsiniz. Bunun için Almanyada öğrenci olduğunuz süre içerisinde Almanya hükümetinden haftalık 20 saat öğrenci çalışma izni alabilirsiniz. Almanya’da öğrenci iken vizenizi uzatmak istediğiniz dönemlerde bu çalışma izniniz de aynı zamanda yenilenecektir.

Almanyada yüksek lisans yaparken bir yandan , temel ihtiyaçlarınızı ve giderlerinizi karşılayacak kadar kazanmak isteyebilirsiniz. Öğrenci çalışma izni hakkı Almanya’da lisans, yüksek lisans ve doktora yapan öğrencilere resmi olarak verilmektedir.

Öte yandan, her ülkede olduğu gibi Almanyada yüksek lisans yapanlar da öğrenimlerini sürdürürken çalışmaya ihtiyaç duyuyorlar. Yüksek lisans yaparken çalışmak için yarı zamanlı personel arayan şirketlere siz de müracaat edebilirsiniz. Böylelikle öğrenciler çalışma izni ile, çeşitli şirketlerde çalışarak kendi giderlerini karşılayabilmektedirler.

Özellikle yüksek lisans öğrenimi için, Almanyaya gelen öğrenciler, lisans derecelerindeki uzmanlık alanlarında part-time çalışma imkanına sahiptirler. Çünkü öğrencilerin Türkiye’den aldıkları lisans diplomaları, Almanya’da da geçerlidir. Yüksek lisans sonrası ise, full-time olarak uzmanlık alanlarındaki işlerine devam edebilirler. Yüksek lisans sonrasında çalışmak için dikkat edilecek önemli husus, mezun olduğunuz veya mezun olduğunuz alana yakın departmanda iş bulmanız olacaktır.

Almanya’da hayalinizdeki mesleğe yönelik aldığınız diplomalar, Türkiye başta olmak üzere bilindiği gibi tüm dünyada geçerliliğe, yani uluslararası denkliğe sahiptir. İster üniversitenizi okuduktan sonra Türkiye’ye gelip Almanya da yüksek lisans derecesi diploması ile kaliteli uluslararası şirketlerde işe başlayabilirsiniz. Ayrıca isterseniz Avrupa’daki bazı ülkelerde ya da Amerika gibi istediğiniz farklı bir ülkede, yüksek lisans sonrası çalışma şansını elde edebilirsiniz.

Almanya da Yüksek Lisans Nasıl Yapılır?

Almanya da yüksek lisans görmek için başvurularınızı uzman danışmanlarımızın aracılığımı ile yapabilirsiniz. Yabancı dili en iyi şekilde öğrenebilmek için, bilindiği gibi öğrenmek istediğiniz dilin resmi olarak konuşulduğu ülkesine gitmeniz gerekecektir. Bu yöntem ile yabancı dil öğrenme ve pekiştirme tercihi, sizler için her zaman artı bir avantaj olacaktır.

Hiç Almanca bilmeyen, ancak yüksek lisans yapmak isteyenler için, şartlı kabül yöntemiyle veya kaliteli dil okullarıyla hizmet veriyoruz.

Almanya da yüksek lisans yapmak aslında sanılanın aksine diğer Avrupa ülkelerinden daha kolaydır. Çünkü ekstra GMAT, GRE gibi ALES gibi sınavların stresine stresine girmeden yüksek lisans eğitiminizi alabilirsiniz. Ya da ileride yüksek lisans öğreniminiz sonrası Almanya’da kendinize iyi bir gelecek kurabilirsiniz.

Aynı zamanda yüksek lisansınızı Almanya da yaparak, hem Almanca hem ingilizce yabancı dilini öğrenme fırsatını yakalayarak geleceğinizi garanti altına alabilirsiniz.

Bir başka açıdan, akademik kariyer düşünüyorsanız, yüksek lisans sonrası doktoranızı yaparak akademik kariyeriniz için altın bileziğinizi kolunuza takabilirsiniz.

Almanyada Yüksek Lisans Başvuru Tarihleri

Bilindiği üzere son yıllarda Almanya’da yüksek lisans yapmak için müracaat eden öğrencilerin sayısı artmaktadır. Bu durum Almanya’daki üniversitelerin eğitim kalitesinden kaynaklanıyor. Çünkü bu üniversiteler dünya çapında tanınmış bir geçmişe sahip olan üniversitelerdir. Aynı zamanda Türkiye’de ve dünyanın bir çok ülkesinde de denklikleri vardır.

Sizler de geleceğiniz için iyi bir yüksek lisans hayal ediyorsanız, yüksek lisans hayallerinizi gerçekleştiriyoruz. Bunun için tek yapmanız gereken bize ulaşmanız ve gelecek için ilk adımınızı atmanız olacaktır. Unutmayınız ki Almanya’da üniversitelere önümüzdeki sömestr için başvurularınızı gerçekleştirebilirsiniz.

Yüksek lisans öğrenimi için, Almanya’daki akademik alanlara ilgi duyulmakla birlikte, özellikle mühendislik bölümleri ve teknik alanlar sıklıkla tercih edilmektedirler. Almanyada makine mühendisliği yüksek lisans bölümü, bilgisayar mühendisliği, inşaat mühendisliği ve diğer mühendislik bölümleri, rağbet gören akademik programlardır. Teknik ve sayısal alanların ( özellikle mühendislik ) yanısıra, Almanyada psikoloji yüksek lisans alanına da rağbet oldukça artmıştır.

Almanyada yüksek lisans için, başvuru tarihleri 15 Temmuz ve 15 ocak tarihleri olarak belirlenmiştir.

Türkiyede bir özel üniversite ( vakıf üniversitesi ) yıllık harcirah olarak öğrencilerden 20.000 – 40.000 TL arası harcirahlar talep etmektedirler. Fakat Almanya da okumak isteyen bir öğrenci, yüksek lisans öğrenimi için bu fiyatları ödemek zorunda değildir. Yüksek lisans için not ortalamanız minimum 2.70 olmalıdır.

Almanya’da yüksek lisans öğrenimi görmenin en önemli ayrıcalıklarından birisi, yıllık öğrenim ücretinin Türkiye’deki vakıf üniversitelerine oranla ekonomik olmasıdır. Bilindiği gibi Almanya’da devlet üniversiteleri öğrencilere, ücretsiz yüksek lisans öğrenim hizmeti sunmaktadırlar.

Yüksek lisans genellikle 2 yıldır ( 4 sömestr ). Yüksek lisans öğreniminin ilk 3 sömestrı ders programı, diğer son 1 sömestr ise tez hazırlama dönemidir. MBA ve LLM master programlarında ise yüksek lisans öğrenimi 1 yıldır.

Yüksek lisansınızı yaparken, aynı zamanda haftada 20 saat çalışma izniniz vardır. Çalışma izninizi Almanyada öğrenim gördüğünüz sürece kullanabilirsiniz. Ayrıca her vizenizi yenileyeceğiniz dönemde, çalışma izniniz de yabancılar şubesi tarafından yenilenecektir.

Yüksek lisans öğrenimi için genellikle tarihler 15 Temmuz ve 15 Ocak tarihleridir.

Yüksek lisans yapabileceğiniz üniversitelerden bazıları;

Düsseldorf Heinriche Heine Üniversitesi :

33.000’in üzerinde öğrenciye sahip olan üniversite, Kuzey Ren Vestfalya eyaletinin başkenti olan Düsseldorf şehrinde yer almaktadır.

Gottfried Wilhelm Hannover Leibniz Üniversitesi :

28.000 civarında öğrencinin öğrenim gördüğü üniversitenin kuruluşu 1831 yılına dayanmaktadır. Üniversite, Niedersachsen eyaletinin başkenti Hannover’de kurulan üniversitede toplam 90 farklı akademik alanda öğrenim hizmeti verilmektedir.

Otto-Friedrich Bamberg Üniversitesi :

500 yıllık bir geçmişe sahip olan üniversite, Almanya’nın orta büyüklükteki üniversiteleri içerisinde yer almaktadır. Bamberg üniversitesi, 13.000’in üzerinde öğrenciye ev sahipliği yapmaktadır. 27 lisans ve 52 yüksek lisans programında öğrenim sunan üniversite, Bayern eyaletinde yer almaktadır.

Kaiserslutern Teknik Üniveritesi :

Rheinland-Pfalz eyaletinde yer alan teknik üniversite, 15.000 öğrenciye öğrenim hizmeti sunmaktadır. Kaiserslutern şehri, öğrenci şehri olmasının yanısıra, 100.000 nüfusa sahiptir.

Geothe Frankfurt Üniversitesi :

Frankfurt am Main’da kurulan Johann Wolfgang Goethe Üniversitesi, 18 Ekim 1914 tarihinde Alman vakıf üniversitesi olarak açıldı. 1967 yılında ise, bu statatüsünden ayrılarak bulunduğu Hessen eyaletinin üniverstesi oldu. 170 farklı alanda öğrenim hizmeti sunan Frankfurt Geothe Üniversitesi, 45.000’in üzerinde öğrenciye ev sahipliği yapmaktadır. Öğrenci nüfusu açısından Almanya’nın 4.büyük üniversitesidir.

Münih Ludwig Maximilan Üniversitesi :

Dünyanın en iyi teknik üniversiteleri arasında gösterilen üniversite, yüzlerce teknik alanda öğrencilere öğrenim imkanı sunmaktadır.

Julius-Maximilian Würzburg Üniversitesi :

Bayern eyaletinde bulunan Würzburg Üniversitesi, 30.000 civarında öğrenciye ev sahipliği yapmaktadır.

Albert Ludwig Freiburg Üniversitesi :

1457 yılında kurulan, Almanya’nın güneyinde İsviçre sınırında bulunan üniversitenin yaklaşık 26.000 öğrencisi bulunmaktadır.