Misyon, Vizyon

Son derece konuksever ve başarılı bir dil okulu olan
Burlington School 1990’da Londra’da açıldı ve o zamandan bu yana dünya çapında uluslararası öğrencilere İngilizce dil kursları hizmeti vermektedir.

Müfredat, tamamen dil öğrenmeye yönelik iletişimsel yaklaşımları kullanır, öğrencilerin modern dünyada yaşamasına, çalışmasına, kendini iyi ifade edebilmesine ve öğrenim görmesine yardımcı olmayı hedefler.

Neden Burlington’u Seçmelisiniz?

1.LOKASYON

Güney Londra’nın en dinamik semtlerinden birinde yer almaktadır.
Londra’nın merkezi ile banliyöler arasında Burlington mükemmel bir konumdadır. Gerçek bir Londralı gibi yaşarken şehir hayatını deneyimlemeye uydundur.

2.KONAKLAMA

Yakın zamanda yenilenmiş konaklama tesisinde tek, iki ve üç kişilik ebeveyn banyolu odalar sunmaktadır. Konaklama birimi, her bütçeye uygun konaklama alternatifleri ile bölgede ki en iyi okullar arasına girmeyi başarmıştır.

3. 2023 YILI ULUSLARARASI ÖĞRENCİ YÜZDESİ

Europe – 43%
-Central & South America – 17%
-Central Asia – 12%
-East & South East Asia – 17%
-South Asia – 3%
-Middle East & North Africa – 6%
-Central & South Africa – 2%

4. ÖĞRENCİLERE SUNULAN HİZMETLERDEN BAZILARI

-Havalimanı karşılama ve uğurlama
-Ek olanaklar: Hiperoptik Wifi, TV, Netflix,7/24 CCTV ve giriş erişimi, dış alanlar, 65”İnteraktif Ekran
-Bireysel çalışma odaları
-9-12 Kişilik sınıflar
-Kendi kendine çalışma ve dinlenme alanı
– Öğrenci salonları, kantin ve kendi yemeklerinizi hazırlayabileceğiniz tesisler,

SIKÇA SORULAN SORULAR

1.Dil okuluna gitmek istiyorum fakat konaklama konusunda kaygılarım var, The burlington schoolun konaklama alternatiflerini ve tesislerini merak ediyorum?

2. The burligton school’un kantin ve yemek menüsünü merak ediyorum ?

3. The burlington schoolda, nasıl bir ortamda dil öğreneceğim?

4.İngiltere’de gezebilecek miyim, gezi planlaması hakkında bilgi almak istiyorum?

5. The burlington schoolda en az ve en fazla ne kadar süre dil eğitimi alabilirim ?

-En az 2 ay ( 8 hafta )

-En fazla 6 +6 : 12 ay (1 akademik yıl)

6. Vizem ne kadar sürede onaylanır?

En erken 1 ay (30 iş günü)

En Geç 2 ay ay ( 60 iş günü )

7. The Burlington School’da Dil Eğitimine başlamak için, şimdi ne yapmalıyım?

+90 546 946 94 95 nolu whatsapp hattımızdan veya +90 312 428 43 03 nolu ofis hattımızdan GLOBAL GROUP eğitim danışmanlarımızı ulaşarak, detaylı bilgi alabilirsiniz.

SİZLERİDE ARAMIZDA GÖRMEK DİLEĞİ İLE …

GÜNEY AMERİKA DA DİL EĞİTİMİ

İspanyolca, İngilizceden sonra dünyada en çok konuşulan dil olma özelliğine sahiptir. İspanya dışında dilin en yaygın konuşulduğu ülkelerin başında Güney Amerika gelmektedir. Amerika Birleşik Devletleri başta olmak üzere ikinci dil olarak da İspanyolca birçok ülkede konuşulmaktadır.

İspanya’da merkezleri bulunan okullar Güney Amerika’da da İspanyolca eğitim veren birçok merkeze sahiptir. Güney Amerika’nın en popüler dil okulları Enforex, Sprachcaffe, Don Quijote’dir.

Güney Amerika Dil Okullarının en çok bulunduğu merkezler; Küba, Meksika, Ekvator, Dominik Cumhuriyeti, Kolombiya ve Arjantin’dir. Bu ülkelerin her birinde bir çok öğrenciye İspanyolca eğitim için güzel fırsatlar sunulurken öğrenciler canlı yapısı ve eğlenceli hayatı ile İspanyolca pratik yapma imkanı yakalamaktadır.

Akademik Programlar

-Yarı Yoğun ve Yoğun İspanyolca,

-Birebir ders,

-İş İspanyolcası,

-DELE Hazırlık,

-SIELE Hazırlık,

-Akademik Hazırlık

-Üniversite Hazırlık

Konaklama

Aile yanı konaklama, dil eğitimi alan öğrencilerin İspanyolca pratik yapmak ve bulunduğu ülkenin kültürünü tanımak için tercih ettikleri bir konaklama çeşididir. Oldukça eğlenceli olan Güney Amerika ülkelerinde aile yanında kalan öğrenciler önemli bir yaşam deneyimi kazanırlar. Aile yanı konaklamalarda öğrenciler oda kahvaltı, yarım pansiyon gibi yemek seçeneklerini içeren alternatif konaklama imkanları sunulmaktadır.

Rezidans konaklamalar tek kişilik odalarda özel banyolu konaklamada kalmak isteyen öğrenciler için güzel bir tercihtir.

MALTA DA DİL EĞİTİMİ

Malta dil okulları, ulusal bir akreditasyon programına göre hareket ederler. Bir çok dil okul, uluslararası üne sahip zincir eğitim kurumlarının şubesi olarak faaliyet gösterir. Malta, ülkemize olan yakınlığı nedeniyle hem seyahat süresi kısadır hem de uçak ücretleri ekonomiktir. Dil okulları ve konaklama fiyatları diğer ülkelere kıyasla çok daha uygundur. Malta, İngilizce konuşulan diğer ülkelerle kıyaslandığında her zaman en ekonomik seçenek olarak karşımıza çıkar.

Alternatif paket programlar ile hem kaliteli hem de uygun fiyatlarla Malta’da eğitim almanız mümkündür. Her şeyin dahil olduğu 4-8-12-24 haftalık paket programlar dahilinde İngilizce eğitim, kayıt ücretleri, kurs materyalleri, konaklama, uçak bileti, havalimanı transferi ve wi-fi için tek bir ücret ödeyerek eğitim alabilirsiniz. Kış döneminde Türk öğrenci sayısının da az olmasını fırsata çevirerek hem kaliteli hem de uygun fiyatlarla Malta’da dil eğitimi alabilir ve Malta’ya ait farklı kültürleri tanıma fırsatı yakalayabilirsiniz.

Akademik Programlar

-Genel İngilizce

-Akademik İngilizce

-İş İngilizcesi

-Sınav İngilizcesi

-Özel ders

-Yaz Kampları

Konaklama Alternatifleri

-Stüdyo Daire

-Okul Yurdu

-Aile Yanı

-Öğrenci Evi

KANADA DA DİL EĞİTİMİ

Kanada  Dünya’nın en yaşanılabilir, suç oranı endüşük ve en güvenli ülkelerinden biridir. Kanada Eğitim standartları, göçmenlikimkanları, doğal güzellikleri, sıcak kanlı insanları ve düşük yaşam giderleriile öğrencilerin en kolay uyum sağladığı ülkelerden biridir. Kanada ’da eğitimalan öğrencilerin bir çok kültürü bir arada tanıma şansı vardır. Büyüme vegelişimini çok uluslu göçmen toplumuna borçlu olan Kanada her yıl binlerceuluslararası öğrenciye kucak açmaktadır.

Dil eğitimi alan öğrencilerin eğitim sırasında çalışma olanakları yoktur. Ancak co-op programlar bünyesinde öğrencilere ğitimlerinden sonra Kanada’da çalışabilmektedir.

Kanada’da dil okulları Toronto, Vancover gibi büyük şehirlerde yoğunlaşmıştır.  Şehir ve bölge seçimi eğitiminizi etkileyeceken önemli unsurlardan biridir.

Hangi amaçla İngilizce öğrenmek isterseniz isteyin Kanada’da kendinizeuygun bir program bulabilirsiniz. Sosyal ve akademik amaçlarla veya çalışmahayatı için İngilizce öğrenilebilir.

Kanada dil okulları bünyesinde sunulan program seçeneklerinden bazıları;

-Genel veAkademik İngilizce

-İş İngilizcesi

-IELTS / TOEFL hazırlık kursları

-Yönetici ve Is Adamlarına Yönelik programlar

-6-9 Aylık Ekonomik Paket Programlar

-Özel Dersler

-Staj ve çalışma  Co – Op Programlar

-Öğrenciler haftada 20 derslik standart ya da 25 / 30 derslik yoğun dil eğitimi programalarına katılabilir. Dersler 10-15 kişilik uluslararası sınıflarda islenir.

Birçok okul her pazartesi öğrenci kabul etmektedir ancak nadir de olsa her ay başlangıçlı olan okullar da vardır. Öğrenciler istedikleri sureyle eğitim alabilir, istedikleri zaman eğitimlerine başlayabilir. Genel İngilizce programlarına başlangıç seviyeden itibaren öğrenci kabul edilmektedir. Öğrenciler ilk gün seviye sınavına girerek seviyelerine uygun bir sınıfta eğitime başlarlar

İNGİLTERE DE DİL EĞİTİMİ

Yurtdışında İngilizce dil eğitimi almak isteyenlerin en çok tercih ettiği ülke olmayı yıllardır sürdüren İngiltere, İngilizce’yi anavatanında öğrenmek isteyen her yıl 700 binin üzerinde öğrenciye ev sahipliği yapmaktadır. İngitere, bini aşkın İngilizce dil okulu ile, her türlü gereksinime yanıt verebilecek kapasitededir. Bir kısmı üniversiteler tarafından yürütülen ve bir kısmı özel dil okullarınca düzenlenen kursların kalitesi sürekli olarak denetlenmektedir.

Yüzlerce dil okulunun düzenlediği programlar çok çeşitli olmakla birlikte, aşağıdaki programlar genel olarak her kurs tarafından yürütülen dil eğitimi programlardır.

Genel İngilizce

Genel İngilizce programları, kişinin gramer başta olmak üzere, okuma, konuşma, diksiyon, yazma becerilerini ve kelime hazinelerini geliştirmeye yönelik olup, dili günlük hayatta kullanmayı amaçlayanlar için uygundur. Yurtdışında İngilizce dil eğitimi almak isteyen adayların en fazla tercih ettikleri programlardır. Öğrencinin ayırabileceği zaman doğrultusunda, standart ve yoğun İngilizce dil eğitimi programları mevcuttur. Öğrenciler standart derslerin yanısıra, gereksinimleri doğrultusunda seçmeli dersler alma olanağına da sahiptirler.

İş İngilizcesi

İş İngilizcesi kursları, katılımcılara, İngilizce’yi profesyonel hayatta kullanma becerisi kazandırmayı hedefler. Dersler, genel dil bilgilerini vermenin yanısıra, toplantıdan, sunuş yapmaya, iş yazışmalarından, telefon görüşmesi yapmaya kadar iş hayatındaki değişik durumlarda yardımcı olacak İngilizce bilgileri sunmayı gözetir. İş ingilizcesi programına katılabilmek için, belirli bir seviyenin üzerinde İngilizce bilmek şarttır. Yurtdışı dil eğitimi programları arasında İş İngilizcesi programları her geçen yıl daha fazla tercih edilen programlardandır.

Sınav Hazırlık Programları

Yurtdışı dil eğitimi programlarının ayrılmaz bir parçası da sınav hazırlık programlarıdır. Ingiltere’de dil eğitimi almayı planlayan ve bu eğitimi sınav hazırlığı odaklı bir program olarak şekillendiren adaylar İngiltere’de bir çok alternatif bulabilirler. İngiltere’de sınav hazırlık programları daha çok İngiliz sisteminde yapılan sınavların hazırlık programları şeklinde sunulmaktadır. İngiltere’deki İngilizce sınav hazırlık programları genel olarak öğrencileri IELTS, BULATS ve Cambridge Sınavları gibi sınavlara hazırlamaktadır. Uluslararası geçerliliği olan bu sınavlardan iyi bir derece yapmak için gereken tüm İngilizce bilgisi ile birlikte sınav taktikleri de öğrenciye dil eğitimleri sıransında verilir.

Akademik Amaçlı İngilizce

Ingiltere’deki Akademik Amaçlar için İngilizce programları, yurtdışında üniversite eğitimi isteyen öğrenciler için tasarlanmıştır. Derslerde genel İngilizce bilgisinin yanısıra, İngilizce’nin akademik hayattaki kullanımının öğretilmesi üzerinde durulur. Bu programlar, öğrencinin, üniversite veya master süresince dil konusunda bir sorun yaşamaması için gereken tüm İngilizce eğitimlerini içerir.

AVUSTURYA DA DİL EĞİTİMİ

Resmi dili İngilizce olan Avustralya da İngilizce dil eğitimi almak amacıyla en çok tercih edilen ülkelerden biridir. Ilıman iklimi, sıcak insanları, doğal güzellikleri, eğitim ve yaşam giderleri açısından uygunluğu ve tabi ki öğrencilik yaparken bir yandan çalışmanın mümkün olması bu durumu destekleyen diğer faktörlerdir. Dünyanın birçok bölgesinden gelen göçmenler tarafından kurulan Avustralya (Commonwealth of Australia), bu özelliğinden dolayı birçok kültürün uyum içinde yaşadığı ve dünyanın uzak köşelerinden ziyaret, eğitim ya da iş amacıyla gelen insanların konukseverlikle karşılandığı bir ülkedir.

Dünyanın en büyük adası olan Avustralya’nın nüfusu 2012 itibariyle 22,7 milyondur. Bu rakam için oldukça büyük sayılabilecek 7,6 milyon kilometrekarelik bir yüz ölçümüne sahip Avustralya’da şehirleşme genellikle ülkenin kıyı kesimlerinde gerçekleşmiş, orta kısımdaki “outback” diye tabir edilen çorak alan boş bırakılmıştır.

Avustralya’da İngilizce eğitimi almak için tercih edilebilecek farklı süre, amaç ve içeriklerde çeşitli programlar bulunmaktadır. Resmi dili İngilizce olan Avustralya da İngilizce dil eğitimi almak amacıyla en çok tercih edilen ülkelerden biridir.

Ilıman iklimi, sıcak insanları, doğal güzellikleri, eğitim ve yaşam giderleri açısından uygunluğu ve tabi ki öğrencilik yaparken bir yandan çalışmanın mümkün olması bu durumu destekleyen diğer faktörlerdir. Dünyanın birçok bölgesinden gelen göçmenler tarafından kurulan Avustralya (Commonwealth of Australia), bu özelliğinden dolayı birçok kültürün uyum içinde yaşadığı ve dünyanın uzak köşelerinden ziyaret, eğitim ya da iş amacıyla gelen insanların konukseverlikle karşılandığı bir ülkedir.

Dünyanın en büyük adası olan Avustralya’nın nüfusu 2012 itibariyle 22,7 milyondur. Bu rakam için oldukça büyük sayılabilecek 7,6 milyon kilometrekarelik bir yüz ölçümüne sahip

Avustralya’da şehirleşme genellikle ülkenin kıyı kesimlerinde gerçekleşmiş, orta kısımdaki “outback” diye tabir edilen çorak alan boş bırakılmıştır.

Avustralya’da İngilizce eğitimi almak için tercih edilebilecek farklı süre, amaç ve içeriklerde çeşitli programlar bulunmaktadır.

Programlar;

Genel İngilizce

Dil bilgisinin yanı sıra okuma, dinleme ve konuşma becerilerini geliştirmeye yönelik programdır. 2 haftadan 1 seneye kadar uzanan farklı programlar mevcuttur.

Akademik Yıl & Sömestr Programları

Uzun süreli İngilizce eğitimi almak isteyen öğrencilerin tercih ettiği programlardır. Genellikle liseden sonra yurtdışında bir üniversiteye gitmek amacıyla İngilizce seviyelerini geliştirmek isteyen ya da üniversite sonrası belli bir İngilizce seviyesi talep eden bir iş yerinde çalışmayı arzulayan kişilerin seçtiği bir programdır.

Sınav Hazırlık

IELTS, TOEFL ve Cambridge ESOL sınavları gibi sınavlara hazırlanmak amacıyla tercih edilen programlardır.

İş İngilizcesi Programları

Profesyonellere ve iş hayatındaki ideallerini gerçekleştirmek isteyenlere yönelik bu programlarda sunum teknikleri, İngilizce iş terimleri, ticari yazışmalar ve iletişim, rapor hazırlama gibi konular üzerine İngilizce becerisi kazandırılmaktadır.

AMERİKA DA DİL EĞİTİMİ


Bütçenize Etkileri Öğrencinin uzun dönem İngilizce eğitimine ihtiyacı varsa ve kısa süreli programların yetersiz olacağını düşünüyorsanız Akademik yıl programını tercih etmek doğru bir karar olacaktır. Bunun en önemli nedeni bu programlar daha ekonomik bir seçenektir.Öğrenci akademik yıl programlarını seçerek dil eğitimine ekonomik bir çözüm getirmiş olacaktır. Akademik yıl programlarında daha yoğun bir eğitime daha ekonomik fiyatlarla ulaşmak mümkündür. 

Program Süresi Akademik sömestr veya yıl programları 5-6-8 veya 9 ay süreli ve genelde haftada 25-30 saatlik programlar şeklindedir. Bu süre zarfında öğrenci daha akıcı bir İngilizce’ye ve mükemmel dil öğrenme fırsatına sahip olacaktır. Program süresince okulların sosyal, kültürel ve sportif faaliyetlerinden daha dolu bir şekilde faydalanacaklardır. 

Dil Gelişiminize Etkileri;

Öğrenci İngilizce eğitim veren bir üniversitede okuyacaksa ve üniversite hazırlık yılına katılacaksa bunun için ödeyeceği ücrete yurtdışında dil eğitimini akademik yıl programları ile alabilir ve en önemlisi çok daha ileri düzeyde bir İngilizce’ye sahip olabilir. Ayrıca yurtdışında üniversite okumayı planlayan bir öğrenci akademik yıl dil programına katıldığında okulun sunduğu üniversiteye yerleştirme hizmetlerinden yararlanabilir. 

Program içeriği Akademik yıl programlarında ilk dönem genel İngilizce programlarının içeriğiyle aynı olup öğrencinin dil bilgisi, konuşma, yazma, okuma ve dinleme yeteneklerini geliştirmeye yöneliktir. Kursun ikinci döneminde biraz daha akademik ağırlıklı dersler verilerek akademik eğitim için gerekli dil yeterliliğine yoğunlaşılır. Öğrenciler ayrıca bu programlarda seçmeli ders olarak akademik sınav, iş İngilizcesi, ticaret İngilizcesi veya staj programları gibi programları da seçebilir. 

Akademik Programlar İçin Uygun Tarihler Akademik yıl-sömestr programları genel İngilizce programlarından farklı olarak yılın belirli dönemlerinde açılmaktadır. Bazı okullarda her ay başlayan Akademik yıl/sömestr programları olmakla beraber, bazı okullarda ise program sadece senede 4 defa başlamaktadır. Genelde Ocak, Nisan, Temmuz ve Eylül ayları akademik sömestr veya akademik yıl kursları için belirlenen başlangıç tarihleridir.Akademik yıl programları 16 yaş üzeri herkesin katılabileceği ve uzun dönem dil eğitimi düşünen, akademik hedefleri olan bireylerin işlevsel olarak daha fazla verim alabilecekleri, eğitim süresi açısından ideal programlardır.

Konaklama Seçenekleri 

Apartman dairesinde konaklama Apartman dairesi kiralamak biraz pahalı bir seçenektir. Ayrıca yemeklerinizi dışarıda yemeyi ya da kendiniz yapmayı göze almalısınız.Aile ortamından ve arkadaş çevresinden mahrum kalmak da sizin için bir dezavantaj olabilir. Ancak arkadaşlarınızla bir daire kiralarsanız bunu avantaja dönüştürebilirsiniz. Eğer bu arkadaş çevresi doğru kişilerden seçilirse o zaman daha da eğlenceli ve yararlı bir tecrübe kazanmış olursunuz. 

Oteller ve Hostellar Lisan okullarının veya üniversitelerin, talep dolayısıyla öğrencileri için anlaşma yaptıkları oteller bulabilirsiniz. Bir suit kadar olmasa da rahat ve kullanışlı odalarda konaklayabilirsiniz. Apartman dairesiyle maliyet açısından benzerlik gösterir. Küçük, güvenli ve arkadaşça bir ortama sahip “hostel”lar ekonomik açıdan da çok avantajlıdır. Bunların arasında Amerika’da bir çok ülkede hostel’ı bulunan YMCA ile HI-AYH hostelları nereye giderseniz gidin, sizi karşılamaya hazır öğrenci evlerinden sadece ikisidir. Hostel’ların avantajlarına gelince:Aile yanında konaklama: Aile yanı en çok tercih edilen konaklama biçimidir ve özellikle kısa süreli programlara ve dil okullarına katılan öğrenciler tarafından tercih edilir. Zira öğrenilen ana dili konuşan bir aileyle bir süre yaşamak, öğrenciye dili sürekli olarak kullanma ve o kültürü yaşayarak tanıma imkanı sunar. 

Aile yanında konaklama;

Dil pratiği avantajı yanında, o ailenin kurallarına uygun hareket etmek gibi sorumlulukları da bulunur. Ancak aile yanında konaklama genellikle yaşça küçük öğrenciler tarafından tercih edildiğinden bu konuda pek problem çıkmadığı görülür. Öğrencinin, yeni ailesinin bir üyesi olarak, evin kurallarına uygun hareket etmesi ve sorumluluklarını yerine getirmesi beklenir. Zaten iyi bir dil öğrenme süreci ancak ailenin bir ferdi gibi davranarak ve sıcak ilişkiler kurarak gerçekleştirilecek bir konudur. Aile yanı konaklamanın bir diğer cazip yanı diğer seçeneklere göre daha ekonomik olmasıdır. Sabah ve akşam yemekleri dahil yarım pansiyon aile yanı konaklamanın maliyeti bir yurda göre oldukça ekonomik olmaktadır. Aile yanı konaklamadan en iyi şekilde yararlanmak istiyorsanız size birkaç önerimiz var. 

Yurtta konaklamak
;

Çoğunlukla uzun dönemli lisan programlarına katılanlar ve üniversite öğrencileri tarafından tercih edilen yurt seçeneği, okul kampüsünde bulunabileceği gibi kampüs dışında da bulunabilir. Ancak genellikle kampüse yakın olduğu, eve göre daha rahat bir hareket ortamı sağladığı ve öğrencilerle kaynaşma imkanı verdiğinden yurt seçeneği çoğu öğrenci tarafından özellikle tercih edilmektedir. Ancak yurtta konaklamanın kötü yanı, dil düzeyiniz düşükse sıkılma ihtimalinizin olmasıdır. Zira aynı odayı paylaşacağınız ve muhtemelen farklı bir ülkeden gelecek olan oda arkadaşınızla sağlıklı iletişim kurmanız zorlaşacaktır. Yurtların çoğunda kafeteryalar sayesinde üç öğün yemek imkanı bulunmaktadır. Yurtlar da aile yanında konaklama gibi ekonomik seçenekler arasında sayılabilir.


SUNULAN PROGRAMLAR 


1)Genel İngilizce Kursları 
• Standart İngilizce Kursu 
• Yoğun İngilizce Kursu 
• Akademik Yıl Kursları 
• Bire Bir Özel Dersler 

2)Sınav Hazırlık Kursları 
• FCE, CAE, BEC Sınav Hazırlık Kursları 
• TOEFL Sınav Hazırlık Kursları 
• IELTS Sınav Hazırlık Kursları 
• GMAT, GRE Sınav Hazırlık Kursları 

3)İş İngilizcesi Kursları 
• Bire Bir İş İngilizcesi Özel Dersleri 
• Mini Gruplarla İş İngilizcesi Dersleri 

Konaklama Tipleri 
• Aile Yanı 
• Residence

YATAY GEÇİŞ NEDİR?

Yatay geçiş, bir öğrencinin kayıtlı olduğu üniversite programından, başka bir üniversitenin benzer programına geçme işlemidir. Yatay Geçiş üniversiteler arasında yapıldığı gibi, üniversite içinde de yapılabilir. Yurt dışındaki bir üniversiteden, yurt içindeki bir üniversiteye, örgün öğretimden açık öğretime, 2. öğretimden 1. öğretime, vakıf üniversitesinden devlet üniversitesine yatay geçiş yapmak mümkündür. Yatay geçiş duyuruları YÖK ve üniversiteler tarafından ön lisans ve lisans için temmuz ayında, sadece ön lisans için Ocak ayında olmak üzere yılda 2 kez yapılmaktadır. Yatay geçiş yapabilmek için öğrencinin genel not ortalaması 100 üzerinden en az 60 olmalıdır. Bu alt sınır üniversiteler tarafından yükseltilebilir.

YATAY GEÇİŞ YÖNTEMLERİ NELERDİR?

1.KURUMLARARASI YATAY GEÇİŞ NEDİR VE KOŞULLARI NELERDİR?

Yükseköğretim kurumlarının aynı düzeydeki eşdeğer diploma programları arasında ve Yükseköğretim Kurulu tarafından yayınlanan kontenjanlar çerçevesinde yapılan yatay geçiş yöntemidir.

Kurumlar arası yatay geçiş başvuru şartları ?

  1. Öğrencinin, kayıt olduğu programda bitirmiş olduğu dönemlere ait genel not ortalamasının en az 100 üzerinden 60 olması şarttır.
  2. Ön lisans derecesinde; hazırlık, birinci ve son dönemde yatay geçiş yapılamaz.
  3. Lisans derecesinde; hazırlık, birinci ve son sınıfta yatay geçiş yapılamaz, diğer yıllarda yapılabilir.
  4. Kontenjan sınırlaması bulunmayan açık veya uzaktan eğitim programlarına yatay geçiş yapmak isteyen öğrenciler, Eylül ayının ilk haftasının son günü mesai saati bitimine kadar ilgili yükseköğretim kurumuna başvuruda bulunurlar.

2.KURUM İÇİ YATAY GEÇİŞ NEDİR VE KOŞULLARI NELERDİR?

Bir üniversitenin kendi bünyesindeki fakülte, yüksekokul, konservatuvar veya meslek yüksekokulunun eşdeğer düzeyde diploma programlarına ilgili yönetim kurulu tarafından belirlenen kontenjanlar dahilinde yatay geçiş yapılabilmesi yöntemidir.

Kurumiçi yatay geçiş başvuru şartları ?

  1. Yatay Geçiş kontenjanları her bir diploma programı için ikinci yarıyıldan başlamak ve beşinci yarıyıl dahil olmak üzere, kontenjan ilan edilen her yıl için ÖSYM kılavuzunda öngörülen öğrenci kontenjanlarının yüzde on beşini geçmeyecek biçimde, ilgili yönetim kurulları tarafından karara bağlanır.
  2. Kontenjanlar, senatonun belirlediği şartlar ve taban puanlar son başvurudan 15 gün önce ilan edilir.
  3. Farklı merkezi sınav puanları ile öğrenci alan programlara yatay geçiş için öğrencinin merkezi sınava girdiği yıl itibariyle geçmek istediği diploma programı için geçerli olan puan türünde aldığı merkezi yerleştirme puanının, geçmek istediği diploma programına eşdeğer, yurt içindeki diğer üniversitelerin diploma programlarının en düşük taban puanından az olmaması şartı aranır.
  4. Yetenek sınavı ile öğrenci alan diploma programlarına kurum içi yatay geçişlerde diğer şartların yanı sıra yetenek sınavında da başarılı olma şartı aranır.

3.MERKEZİ YERLEŞTİRME PUANI İLE YATAY GEÇİŞ NEDİR VE KOŞULLARI NELERDİR?

Öğrencinin kayıt olduğu yıldaki merkezi yerleştirme puanı, geçmek istediği programının girdiği yıldaki taban puanına eşit veya yüksek olması durumunda başvuru yapılabilir. (Her eğitim dönemi için başvuruların Ağustos ayının 30’una kadar alınmakta, başvuruların değerlendirme işlemlerinin Eylül ayı sonuna kadar bitirilmesi gerekmektedir.)

Yükseköğretim Yürütme Kurulu tarafından tespit edilen usul ve esaslar uyarınca 2014-2015 eğitim-öğretim yılı için her bir diploma programının hazırlık sınıfı dahil her bir sınıfı için ÖSYS kılavuzlarında öngörülen öğrenci kontenjanının %30’u kadar yıllık kontenjan ayrılmaktadır.

Söz konusu esaslar uyarınca öğrencilerin başvuruları yükseköğretim kurumlarının ilgili kurulları tarafından değerlendirerek yatay geçişleri kabul edilir. (Başvurunun kontenjandan fazla olduğu durumlarda ÖSYS puanı en yüksek adaydan başlanarak sıralanarak kontenjan kadar adayın yatay geçişi kabul edilir.)

Başvuruların değerlendirilmesinde sadece öğrencinin kayıtlı olduğu programa yerleştiği yıldaki ÖSYM merkezi yerleştirme puanlarının dikkate alınmakta, başarı vb. şart aranmamaktadır. (Ara sınıflarda okuyan öğrencilerin başvurması halinde ilgili yükseköğretim programına başvuru yapıldığı yılda ÖSYM ile öğrenci yerleştirilmemiş ise öğrencinin öğrenim görmekte olduğu programa kayıt olduğu yıldaki ÖSYM kılavuzunda yer alan kontenjan dikkate alınmaktadır.)

Üniversitelerin ayrıca bir kontenjan ilan etmesinin gerekmemekte, başvuruların her yıl eğitim-öğretim dönemi başlamadan önce yapılmakta, bahar döneminde başvuru alınmamaktadır. (DGS ile yerleşen öğrencilerin sadece ilgili yıldaki DGS Kılavuzunda öğrencinin önlisans alanı ile tercih edebileceği yerler ve DGS puanı dikkate alınarak uygulama yapılmaktadır.)

Merkezi yerleştirme puanı ile yatay geçiş başvuru şartları ?

  1. Yükseköğretim kurumlarındaki M.T.O.K. programlarını sadece mesleki ve teknik eğitim mezunları tercih yaparak yerleşebildiğinden, bu programlara kayıtlı öğrencilerin ilgili yılın ÖSYS kılavuzunda yer alan tercih edebilecekleri ve yerleşebilecekleri programlar için başvuru yapabileceklerdir.
  2. Ek Madde-1 uyarınca yatay geçiş için başvuran öğrencilerin ÖSYS kılavuzunda programa kayıt olabilmeleri için aranan özel koşulların bulunması durumunda, bu koşulları sağlamaları gerekmektedir. (Öğrencinin geçmek istediği diploma programına, öğrencinin halen öğrenim görmekte olduğu diploma programına kayıt yaptırdığı yılda öğrenci kabul edilmemişse diploma programının merkezi yerleştirme taban puanı oluşmadığından geçiş yapılamayacaktır.)
  3. Öğretim dili Türkçe programdan tamamen veya kısmen yabancı dilde eğitim yapan programlara geçişte öğrencinin yabancı dil şartını sağlaması gerekmekte, hazırlık sınıfında veya birinci sınıfta geçiş yapmak isteyen öğrencilerin yabancı dil şartını sağlamaması durumunda yabancı dil hazırlık eğitimi almaları gerekmektedir.
  4. Öğrencilerin Ek Madde-1 uyarınca sadece 1 defa yatay geçiş yapabilmekte, ancak söz konusu madde uyarınca yatay geçiş yapan öğrencilerin ÖSYS merkezi yerleştirme sonucu kayıt hakkı kazandıkları yükseköğretim kurumuna daha sonraki başvuru tarihlerinde geri dönebilmektedirler.
  5. Özel yetenek sınavı ile kayıt olan öğrencilerde merkezi yerleştirme puanı ile yatay geçiş başvurusu yapabilir. Özel yetenek sınavı ile öğrenci alan programlara yatay geçiş yapılamaz.

YATAY GEÇİŞ İÇİN HAZIRLANMASI GEREKLİ OLAN BAŞVURU BELGELERİ

1.Yatay Geçiş Başvuru Dilekçesi (Global tarafından hazırlanacaktır.)

2.Not Durum Belgesi/Transkript (Kapalı zarf içerisinde teslim edilmelidir. Yabancı dilde olan not dökümlerinin Türkçe ’ye çevirisinin yeminli tercüman tarafından yapılması gerekmektedir.)

3.Ders İçerikleri (eğitim almakta olunan üniversiteden alınacaktır.)

4.ÖSYS Sonuç Belgesi (Kayıtlı olduğu programdan farklı bir programa müracaat edeceklerden LYS/ YKS sonuç belgesi)

5.Öğrenci Belgesi ( eğitim almakta olunan üniversiteden alınacaktır. )

6.Disiplin Cezası Almadığınıza Dair Belge ( eğitim almakta olunan üniversiteden alınacaktır.

7.Yurt Dışından Geçişlerde YÖK’ten Denklik Belgesi (YÖK’den alınacaktır.)

8.İlk ve Acil Yardım Programına yerleşen öğrencilerin İlk ve Acil Yardım Programına yatay geçiş başvurularında kayıt sırasında üniversitelerine teslim ettikleri sağlık raporunun aslı gibidir onaylı örneğini getirmeleri gerekmektedir. Farklı bir programdan İlk ve Acil Yardım Programına yatay geçiş yapmak isteyen öğrencilerin ise devlet hastanelerinden veya üniversite hastanelerinden sürücü belgesi almaya engel olmayan bir beden yapısı ve ruh sağlığına sahip olduklarını belgeleyen ve boy/kilo gösterir rapor almaları gerekmektedir.

9.İngilizce Programlara başvuru yapacak adayların aşağıdaki belgelerden birine sahip olması veya başvuracağı Üniversite tarafından düzenlenen İngilizce Yeterlik sınavına girerek bu yeterliliğe sahip olması gerekmektedir.

  • Hazırlık sınıfı okuduğuna dair belge (Belgede kaç puan aldığının, hangi eğitim öğretim yılında hazırlık okuduğunun ve başarılı olup olmadığının belirtilmesi gerekmektedir. (Türkçe bir programdan İngilizce programa yapılan yatay geçişlerde, hazırlığı bitirip bölüme devam süresi “2 yılı” aşmamalıdır.)
  • Dil Yeterlik Belgesi (Not: İngilizce Hazırlık Programı’nda normal öğretim süresi bir (1), azami öğretim süresi iki (2) akademik yıldır. Diğer yükseköğretim kurumlarının hazırlık sınıflarında geçirilen süreler azami öğrenim süresi hesaplamasında dikkate alınır.

YÜKSEK ÖĞRETİM KURUMU YATAY GEÇİŞ MEVZUATI (GÜNCEL)

https://www.yok.gov.tr/ogrenci/guz-ve-bahar-donemi-ek-madde-1-uygulama-ilkeleri

YATAY GEÇİŞ HAKKINDA SIKÇA SORULAN SORULAR

1.Hangi Üniversitelere ve Hangi Tarihlerde Yatay Geçiş Yapabilirim?

CEVAP: Yatay geçiş başvurularınızı Güz ve bahar dönemi olacak şekilde iki dönemde yapabilirsiniz. Üniversite başvuruları ve tarihlerle ilgili GLOBAL GROUP YURT DIŞI EĞİTİM eğitim koçunuz tarafından destek alabilirsiniz.

2.Ne zaman yatay geçiş yapabilirim?

CEVAP :

  • Ön lisans ve lisans programlarında hazırlık sınıfında merkezi yerleştirme puanı ile yatay geçiş yapılabilir.
  • Ön lisans programlarında ilk yarı dönem ile son yarı dönem geçiş yapılamaz, bunun dışında yapılabilir.
  • Lisans programlarında ilk iki yarı dönem ile son iki yarı dönemde geçiş yapılamaz, bunun dışında yapılabilir.

3. Aynı anda birden çok üniversiteye yatay geçiş başvurusu yapılabilir mi ?

CEVAP:

  • Evet yapabilirsiniz, bu konuda bir kısıtlama yok ancak öğrenci işleri belgeler konusunda sorun çıkarabilir. Başvuru sonuçlarına göre hepsine kabul edilirseniz, istediğiniz okula kayıt olabilirsiniz.

4.Yurt dısındaki yükseköğretim kurumlarından (üniversitelerden) geçis ile ilgili sartlar nelerdir?

  • Üniversite senatosu tarafından yurtdışındaki yükseköğretim kurumlarından yapılacak yatay geçişler için kontenjan belirlenmesi halinde söz konusu kontenjanlar yurt içi yatay geçiş kontenjanları ile birlikte ilan edilir. Yabancı ülkelerdeki yükseköğretim kurumlarından geçiş için kurumlar arası yatay geçiş başarı şartları aranır.
  • Yurt dışındaki yükseköğretim kurumlarından yatay geçişte öğrencinin yatay geçiş yapmak istediği diploma programının ilgili sınıfına öğrenci kabulündeki taban puana sahip öğrenciler, yurt dışında yükseköğrenim gördüğü tüm derslerden başarı şartı aranmaksızın yatay geçiş başvurusu yapabilirler. Bu yolla başvuran öğrencilerin yatay geçiş başvurusu üniversite senatosu tarafından belirlenen esaslar çerçevesinde yurt dışı yatay geçiş kontenjanı kapsamı dışında değerlendirilir

5.Kayıt dondurmuş olmak, yatay geçiş hakkından yararlanmak için engel teskil eder mi?

  • Hayır, kayıt dondurmuş olmak, yatay geçiş hakkından yararlanmak için engel teşkil etmez. Yatay Geçiş koşullarını sağladığınız takdirde, kurum içi yatay geçiş, kurumlar arası yatay geçiş ve merkezi yerleştirme puanıyla yatay geçiş yapabilirsiniz.

6.Zorunlu yabancı dil hazırlık sınıfı bulunan ön lisans ve lisans programlarına yatay geçiş yapan öğrencilerin hazırlık durumları nasıl değerlendirilir?

  • Zorunlu yabancı dil hazırlık sınıfı bulunan ön lisans ve lisans programlarına yatay geçiş yapan öğrencilerden Yatay Geçiş başvurusu kabul edilen Üniversite’nin Yabancı Dil Eğitim Öğretim ve Sınav Yönergesinde belirtilen muafiyet şartlarını sağlayamayan öğrenciler zorunlu hazırlık sınıfında öğrenim görmek zorundadırlar.
  • Yabancı Dil’de eğitim veren Programlara başvuru yapacak adayların üniversite tarafından istenen yeterlilik belgelerinden birine sahip olması veya başvuracağı Üniversite tarafından düzenlenen Yabancı Dil Yeterlik sınavına girerek bu yeterliliğe sahip olması gerekmektedir.

2023-2024 Eğitim Öğretim Yılı – ÜNİVERSİTELERİN BAHAR DÖNEMİ YATAY GEÇİŞ TARİHLERİ İÇİN web sitesmizi takipte kalabilirsiniz!

www.turkeystudy.com

BAHAR DÖNEMİ MÜRACAATLARINIZ VE DETAYLI BİLGİ İÇİN HEMEN BİZE ULAŞABİLİRSİNİZ!+90546 946 94 95

IELTS Nedir?

IELTS Sınavı, İngilizce’nin kullanıldığı ülkelerde eğitim almak ya da çalışmak isteyenlerin İngilizce dil seviyelerini değerlendirmek için yapılan bir sınavdır. Dil becerilerini adil, doğru ve amaca uygun bir şekilde, dünya çapında kabul edilmiş standartlar çerçevesinde değerlendirir ve başlangıç seviyesinden en ileri seviyeye kadar tüm seviyelerini kapsar.

İki Sınav Seçeneği

IELTS Sınavı, Akademik ve Genel Eğitim şeklinde iki çeşittir. Adaylar, eğitim ve profesyonel hedeflerine ve kendilerinden istenilen vize taleplerine göre hangi sınava gireceklerine karar verirler. Her iki sınav da konuşma, okuma, yazma ve dinleme becerilerini değerlendiren dört bölümden oluşur.

Dört Dil Becerisini Değerlendiren Bir Sınav

IELTS, dört dil becerisini (dinleme, okuma, yazma ve konuşma) kapsayan görev tabanlı bir sınavdır. IELTS adayları, sınavın dört bileşeni için ayrı not alırlar. Bu notların ortalaması genel sınav notunu oluşturur. Bileşenlerin her biri, belirli bir beceri üzerine yoğunlaşmak için özenle tasarlanmıştır.

IELTS 9 Puan Ölçeği

IELTS Sınavında kalma ya da geçme yoktur. Bunun yerine tüm sonuçlar, karşı taraftaki tabloda gösterildiği gibi 9 puan ölçeğinde değerlendirilir. Bu değerlendirmede 1 en düşük ve 9 en yüksek puandır. Adaylara genel bir not verilmesinin yanı sıra, girdikleri Dinleme, Okuma, Yazma ve Konuşma bölümlerinin her biri için not verilecektir. Daha fazla bilgi için tıklayın.

 IELTS Sınavını Kabul Eden Kuruluşlar Hangileridir?

ABD, Kanada, Birleşik Krallık, Yeni Zelanda ve İrlanda dâhil olmak üzere pek çok ülkede üniversite ve işverenler IELTS sonucu talep eder. Dünyadaki pek çok profesyonel kurum, göçmenlik büroları ve diğer hükümet kurumları IELTS notu ister. 140 ülkede 10.000’den fazla kurum IELTS Sınavını tanır. IELTS Sınavını Kabul Eden Kuruluşlar Hangileridir?

IELTS Uluslararası Ortaklığı

IELTS IDP: IELTS Avustralya, British Council ve Cambridge Üniversitesi ESOL Sınavlarının ortak mülkiyetindedir. Bu üç küresel ortağın, deneyimlerinden yararlanan IELTS, dünya çapında saygıdeğer bir kuruluş olan Cambridge ESOL’un dil ve araştırma uzmanlığını ve British Council ile IDP: IELTS Avustralya’nın sınav ve sınav güvenliği deneyim ve uzmanlığını birleştirir.

IELTS, her yıl 3 milyon katılımcıyla, katılımcısının geleceğini belirleyen sınavlar arasında en çok rağbet görenidir.140’dan fazla ülkede 10.000 kuruluş seçim kıstası olarak IELTS Sınavını kullanır.IELTS Sınavı 1.100’den fazla lokasyonlarda yapılır.Sınavlar ESL uzmanları tarafından Avustralya, Kanada, Yeni Zelanda, Birleşik Krallık ve ABD’de hazırlanır.Sınavlarda özgün metinler ve materyaller kullanılır.

Sınav yerleri

British Council, Türkiye’de  Adana, Ankara, Antalya, İstanbul ve İzmir’de IELTS sınavı düzenlemektedir. Kayıt işlemlerinin tümü ise, British Council’ın İstanbul’daki ofisi tarafından gerçekleştirilmektedir.

IELTS 2024 SINAV TARİHLERİ

18November2023IELTS Academicon paper4500 TRYAnkara view test
18November2023IELTS Academicon computer4500 TRYAntalya view test
18November2023IELTS General Trainingon computer4500 TRYAntalya view test
19November2023IELTS Academicon computer4500 TRYAntalya view test
19November2023IELTS General Trainingon computer4500 TRYAntalya view test

BRITISH COUNCIL WEB SİTE LİNK:

https://www.britishcouncil.org.tr/exam/ielts/dates-fees-locations

Rusya’da Eğitim Sistemi

Rusya’da eğitim dili Rusça’dır. Rusya üniversiteleri eğitim programları kapsamında İngilizce, Fransızca ve Almanca dillerinde eğitim verilmektedir. Üniversitelerin yüksek lisans ve master programları dahilinde yine farklı dillerde Rusya üniversitelerin’de Rusya’da eğitim almak mümkündür. Rusya’da eğitim yılı sezonu başlangıç tarihi Eylül ayının ilk haftasıdır. Önemli olan nokta Yabancı öğrencilerin Rusya üniversitelerinin açmış olduğu sınırlı sayıda kontenjanı ve davetiye çıkış süresi olan 25 iş gününü göz önünde bulundurarak ön başvurularını Nisan ayı itibariyle yapmaları tarafımızca tavsiye edilmektedir. Rusya’da bir dersin süresi 90 dakikadır. Bu sebeple yıllık aldığınız ders sayısı ne kadar az görünse’de Rusya’da alınacak eğitimin saati bir o kadar fazladır.

Global Group Yurt Dışı Eğitim olarak Rusya’da eğitim ile ilgili vermiş olduğumuz hizmetler aşağıda mevcuttur!

  • Davetiye işlemlerinin başlatılması
  • Davetiyenin kargo ile gönderimi
  • Tarafımız aracılığı ile Rusya konsolosluğundan eğitim vizesi temini
  • Uçak bileti temini
  • Rusya’da karşılama – Transfer
  • Yurt kaydı
  • Üniversite kaydı
  • Geçici oturum izni ( ikametgah adresi temini)
  • 1 Yıllık sağlık sigortası
  • Vize uzatımı
  • Pasaport, diploma, transkript ve diğer gerekli tercümeler
  • Gerekli tercümelerin Rusya noterleri tarafından tasdiki
  • Öğrenim görecek kişilere eğitim süresi boyunca danışmanlık hizmeti.

Rusya üniversiteleri ilk sene hazırlık fakültesi eğitimi, konaklama, danışmanlık ücreti ve yukarıda verilen hizmetlerin maliyetleri dahil ortalama 4000$-6000$ arasındadır. Seçilecek şehir ve üniversite doğrultusunda Rusya üniversiteleri hazırlık fakültesi için ortalama ücret değişkenlik gösterebilir. Detaylı bilgi için lütfen aşağıda bulunan formu doldurunuz.

Rusya Üniversiteleri Fiyatları

Rusya’da Eğitim fiyatlarının diğer alternatif ülkelerdeki üniversiteler ile kıyaslandığında büyük ölçüde daha uygun olduğunu göreceksiniz. Yıllık 1200$’dan başlayan fiyatlarla Rusya’da üniversite eğitimi, yada 1 yıl süreli Rusya’da Rusça dili eğitimi alabilirsiniz. Üniversite bölüm ücretleri (Moskova ve St.Petersburg şehirleri hariç) başta Nijni Novgorod, Novosibirsk, Krasnodar, Kazan, Saratov, Belgorod, Astrahan, Rostov, Ryazan ve Volgograd olmak üzere Rusya’nın ileri gelen şehirlerinde alınacak üniversite eğitiminin yıllık bölüm (lisans) bedeli ortalama 3500$-7500$ arasındadır.

Moskova üniversiteleri veya St.Petersburg üniversitelerin’de eğitim almak isteyen bir öğrencinin bölüm (lisans) ücreti yıllık ortalama 4000$-8000$ arasındadır. Kısacası Moskova ve St.Petersburg şehirlerinde üniversite-yüksek lisans eğitimi Rusya’nın diğer büyük şehirlerindeki görülecek olan üniversite-yüksek lisans eğitiminden iki kat daha fazla maliyete sahiptir.

Rusya Üniversiteleri Öğrenci Yurtları

Rusya üniversiteleri yurtlarında konaklama imkanı sağlar. Öğrenci yurtları genellikle üniversitelere yakın mesafede bulunurlar. Öğrenci yurtları çoğunlukla 2-3 kişilik odalardan oluşur. Fakat Rusya’da eğitime son yıllarda artan talepten dolayı bir kaç üniversitenin yurt odalarının 4 kişiliğe çıkarttığını görmekteyiz. Bazı öğrenci yurtlarında her katta ortak mutfak ve banyo varken bazı üniversite yurtlarında ise her iki odaya ait ortak banyo bulunmaktadır. Öğrenci yurtları karma yurt modeli olup, öğrenciler odalarında kendi hemcinsleriyle konaklamaktadır.

Rusya Üniversiteleri Başvuru Şartları

Rusya üniversitelerine başvuru şartları yurtdışından gelen öğrenciler için esnetilmiştir. Lise-üniversite mezunu olmak Rusya üniversitelerinin lisans ve yüksek lisans programlarına girmeniz için yeterlidir. Üniversite sınavı ve oradan alacağınız puanın Rusya üniversitelerine kabulde hiçbir hükmü yoktur. Lise diploma puanınız önemlidir. Özellikle mühendislik ve sağlık alanı düşünen öğrencilerimizin iyi bir üniversiteye kabulü için 70 ve üzeri diploma puanına sahip olması gerekmektedir.

Rusya’da Eğitim İçin Gerekli Belgeler


Rusya üniversiteleri kabul için şartlar yukarıda belirtildiği gibidir. Gerekli belgeler ise aşağıda belirtilmiştir.

  • 10 Adet 3×4 ölçülerinde arka fonu beyaz ve mat fonda vesikalık fotoğraf
  • Pasaportun aslı (Başvurudan itibaren minimum 18 ay daha geçerlilik süresi olması gerekmektedir)
  • Aids testi (Özel hastanelerden aynı gün temin edilebilir)
  • Diplomanın aslı (valilikten yada kaymakamlıktan apostil yapılacak)
  • Transkript (not dökümü) aslı, ıslak imzalı (valilikten yada kaymakamlıktan apostil yapılacak)

2024- Rusya Üniversiteleri Fiyatları

2024-2025 Eğitim- Öğretim Yılı Rusya Üniversitesi Hazırlık Eğitim Ücretleri   2023 – Hazırlık Paket Ücretleri 2024 – Dünya Sıralaması
Moskova Devlet Üniversitesi 9500$ 75
St.Petersburg Devlet Üniversitesi 6850$ 270
St.Petersburg Devlet Politeknik Üniversitesi 5850$ 382
Bauman Moskova Devlet Teknik Üniversitesi 6750$ 230
St.Petersburg ITMO Üniversitesi 5250$ 359
Rusya Halkların Dostluğu Üniversitesi 7700$ 295
Rusya Halkların Dostluğu Üniversitesi (Sağlık Bilimleri Fakültesi Hazırlık) 8300$ 295
Novosibirsk Devlet Üniversitesi 5250$ 260
Novosibirsk Devlet Üniversitesi (İngilizce Hazırlık Sağlık Bilimleri Fakültesi) 6500$ 260
Hse University (Rusya Ekonomi Yüksek okulu) 7000$ 308
Ural Federal Üniversitesi (Ekaterinburg) 4250$ 335
Ural Federal Üniversitesi (İngilizce Hazırlık Sağlık Bilimleri Fakültesi ve Mühendislik) 5000$ 335
Tomsk Devlet Üniversitesi 5250$ 264
Tomsk Politeknik Üniversitesi 5000$ 398
Moskova Uluslararası İlişkiler Üniversitesi (MGIMO) 8000$ 345
Kazan Federal Üniversitesi 4400$ 322
Kazan Federal Üniversitesi (İngilizce Hazırlık) 5350$ 322
Uzakdoğu Federal Üniversitesi (Vladivostok) 5750$ 434
Güney Federal Üniversitesi (Rostov) 5000$ 541
Baltık Federal Üniversitesi (Kaliningrad) 4500$ 601
Nijniy Novgorod Lobaçevskiy Devlet Üniversitesi 5000$ 790
Sechenov Moskova Devlet Tıp Akademisi 6750$ 651
Kazan Ulusal Araştırma Teknoloji Üniversitesi 4500$ 850
Nijniy Novgorod Devlet Dil Üniversitesi 4500$ 1000+
Nijniy Novgorod Devlet Dil Üniversitesi (İngilizce Hazırlık) 4750$ 1000+
Amiral Makarov Devlet Denizcilik Üniversitesi 4900$ 1000+
St.Petersburg Devlet İnşaat ve Mimarlık 6000$ 1000+
St.Petersburg Devlet Madencilik Üniversitesi 6600$ 1000+
St.Petersburg Devlet Denizcilik Teknikleri Üniversitesi 6600$ 1000+
Nijniy Novgorod Devlet Pedagoji Üniversitesi 4750$ 1000+
Nijniy Novgorod Devlet İnşaat ve Mimarlık Üniversitesi 4750$ 1000+
Nijniy Novgorod Devlet Teknik Üniversitesi 5250$ 1000+
Kazan Devlet Tıp Akademisi 4500$ 1000+
Kazan Devlet İnşaat ve Mimarlık Üniversitesi 4750$ 1000+
Kazan Devlet Enerji Üniversitesi 4750$ 1000+

Yukarıdaki tabloda Rusya Üniversiteleri 2023 yılı güncel fiyatları yer almaktadır.

MÜRAACAT VE DETAYLI BİLGİ İÇİN HEMEN BİZE ULAŞABİLİRSİNİZ!+90546 946 94 95

YÖK İlk 400 Kararı

Eğitimde sosyal adalet ve fırsat eşitliği sağlanması adına, YÖK tarafından yapılan yurt dışı üniversiteleri diploma denklikleri ile yatay geçiş işlemlerine yönelik düzenlemeler geçtiğimiz günlerde Resmi Gazete’de yayımlandı. Bu karara göre artık ilk 400 arasında yer alan üniversitelerde eğitim gören öğrenciler, denklik almak için seviye belirleme sınavından muaf olacaklar ve puan şartı aranmaksızın yatay geçiş yapabilecekler.

Yatay Geçişte ve Denklikte İlk 400 Sınırı

2013-2016 yılları arasında ilk 1000 üniversite şartı daha sonra 2017-2020 yılları arasında ilk 500 üniversiteye çekilmişti. 2021 yılında ise yatay geçişte ve denklikte suistimallerin engellenmesi adına YÖK bu şartı ilk 400 üniversiteye çekti. Bu karara göre yurt dışından yatay geçiş yapmak istenen üniversitenin dünya sıralamasında ilk 400’de olması şartı aranmaktadır. Ayrıca yurt dışında öğrenim gören öğrencinin Türkiye’de denklikte muaf sayılması için mezun olduğu üniversitenin ilk 400 üniversite arasında yer alması gerekmektedir. Bu şartı taşımayan öğrencilerin durumu ise ortaöğrenim eğitimlerini tamamladıkları ülkeye göre değişecek.

İlk 400 Üniversite Nedir?

QS Dünya Üniversite Sıralamaları ve Times Higher Education (THE)  gibi dünyaca ünlü okul sıralamaları, her yıl dünyanın en kaliteli ilk 1000 üniversitesini açıklıyor. YÖK’ün şart koyduğu ilk 400 üniversite ise bu listede yer alan ilk 400 üniversitesi kapsıyor. Listelerde yer alan ve yurt dışında bulunan bu prestijli okullarda okumak; saygın ve köklü bir eğitim modelinin yanında, bünyesinde yetişen öğrencilere modern bir bilgi birikimi sağlamaktadır. Üstelik bu kurumların birçoğu sınavsız eğitim olanağı sunmaktadır. Sadece lise diploması ve not dökümü ile kayıt olunan dünyanın en kaliteli ilk 400 üniversitesi, uluslararası geçerliliğe sahip bir diplomanın da fırsatını sunmaktadır.

Hangi Üniversiteler İlk 400 İçinde Yer Alıyor?

Times Higher Education (THE) Dünya Üniversiteleri Sıralaması 2024’ü açıkladı.

SIRA ÜNİVERSİTE -ÜLKE
1 Oxford Üniversitesi Birleşik Krallık
2 Stanford Üniversitesi Amerika Birleşik Devletleri
3 Massachusetts Teknoloji Enstitüsü Amerika Birleşik Devletleri
4 Harvard Üniversitesi Amerika Birleşik Devletleri
5 Cambridge Üniversitesi Birleşik Krallık
6 Princeton Üniversitesi Amerika Birleşik Devletleri
7 Kaliforniya Teknoloji Enstitüsü Amerika Birleşik Devletleri
8 Imperial College Londra Birleşik Krallık
9 Kaliforniya Üniversitesi, Berkeley Amerika Birleşik Devletleri
10 Yale Üniversitesi Amerika Birleşik Devletleri
11 ETH Zürih İsviçre
12 Tsinghua Üniversitesi Çin
13 Chicago Üniversitesi Amerika Birleşik Devletleri
14 Pekin Üniversitesi Çin
15 Johns Hopkins Üniversitesi Amerika Birleşik Devletleri
16 Pensilvanya Üniversitesi Amerika Birleşik Devletleri
17 Kolombiya Üniversitesi Amerika Birleşik Devletleri
18 Kaliforniya Üniversitesi, Los Angeles Amerika Birleşik Devletleri
19 Singapur Ulusal Üniversitesi Singapur
20 Cornell Üniversitesi Amerika Birleşik Devletleri
21 Toronto Üniversitesi Kanada
22 UCL Birleşik Krallık
23 Michigan Üniversitesi-Ann Arbor Amerika Birleşik Devletleri
24 Carnegie Mellon Üniversitesi Amerika Birleşik Devletleri
25 Washington Üniversitesi Amerika Birleşik Devletleri
26 Duke Üniversitesi Amerika Birleşik Devletleri
27 New York Üniversitesi Amerika Birleşik Devletleri
28 kuzeybatı Üniversitesi Amerika Birleşik Devletleri
29 Tokyo Üniversitesi Japonya
=30 Edinburg Üniversitesi Birleşik Krallık
=30 Münih Teknik Üniversitesi Almanya Keşfetmek
32 Nanyang Teknoloji Üniversitesi, Singapur Singapur
33 École Polytechnique Fédérale de Lozan İsviçre
34 Kaliforniya Üniversitesi, San Diego Amerika Birleşik Devletleri
35 Hong Kong Üniversitesi Hong Kong
36 Gürcistan Teknoloji Enstitüsü Amerika Birleşik Devletleri
37 Melbourne Üniversitesi Avustralya
=38 King’s College Londra Birleşik Krallık
=38 LMU Münih Almanya
40 Paris Bilim ve Edebiyat – PSL Araştırma Üniversitesi Paris Fransa
41 İngiliz Kolombiya Üniversitesi Kanada
42 Urbana-Champaign’deki Illinois Üniversitesi Amerika Birleşik Devletleri
43 Şangay Jiao Tong Üniversitesi Çin
44 Fudan Üniversitesi Çin
45 KU Leuven Belçika
46 Londra Ekonomi ve Siyaset Bilimi Okulu Birleşik Krallık
47 Heidelberg Üniversitesi Almanya
48 Delft Teknoloji Üniversitesi Hollanda
49 McGill Üniversitesi Kanada
50 Karolinska Enstitüsü İsveç
51 Manchester Üniversitesi Birleşik Krallık
52 Austin’deki Teksas Üniversitesi Amerika Birleşik Devletleri
53 Hong Kong Çin Üniversitesi Hong Kong
54 Monash Üniversitesi Avustralya
55 Kyoto Üniversitesi Japonya
55 Zhejiang Üniversitesi Çin
57 Çin Bilim ve Teknoloji Üniversitesi Çin
58 Université Paris-Saclay Fransa
59 Kaliforniya Üniversitesi, Davis Amerika Birleşik Devletleri
60 Sidney Üniversitesi Avustralya
61 Amsterdam Üniversitesi Hollanda
62 Seul Ulusal Üniversitesi Güney Kore
63 Wisconsin-Madison Üniversitesi Amerika Birleşik Devletleri
64 Kahverengi Üniversitesi Amerika Birleşik Devletleri
64 Hong Kong Bilim ve Teknoloji Üniversitesi Hong Kong
64 Wageningen Üniversitesi ve Araştırma Hollanda
67 Avustralya Ulusal Üniversitesi Avustralya
68 St Louis’deki Washington Üniversitesi Amerika Birleşik Devletleri
69 Kaliforniya Üniversitesi, Santa Barbara Amerika Birleşik Devletleri
70 Queensland Üniversitesi Avustralya
71 Institut Polytechnique de Paris Fransa
72 Chapel Hill’deki Kuzey Carolina Üniversitesi Amerika Birleşik Devletleri
73 Nanjing Üniversitesi Çin
74 Güney Kaliforniya Üniversitesi Amerika Birleşik Devletleri
75 Sorbonne Üniversitesi Fransa
76 Yonsei Üniversitesi (Seul kampüsü) Güney Kore
77 Leiden Üniversitesi Hollanda
78 Boston Üniversitesi Amerika Birleşik Devletleri
79 Groningen Üniversitesi Hollanda
80 Zürih Üniversitesi İsviçre
81 Bristol Üniversitesi Birleşik Krallık
82 Hong Kong Şehir Üniversitesi Hong Kong
83 Kore İleri Bilim ve Teknoloji Enstitüsü (KAIST) Güney Kore
84 UNSW Sidney Avustralya
85 Minnesota Universitesi Amerika Birleşik Devletleri
86 Purdue Üniversitesi Batı Lafayette Amerika Birleşik Devletleri
87 Glasgow Üniversitesi Birleşik Krallık
87 Hong Kong Politeknik Üniversitesi Hong Kong
87 Berlin Humboldt Üniversitesi Almanya
90 RWTH Aachen Üniversitesi Almanya
91 Bonn Üniversitesi Almanya
92 Kaliforniya Üniversitesi, Irvine Amerika Birleşik Devletleri
92 Vanderbilt Üniversitesi Amerika Birleşik Devletleri
94 Charité – Universitätsmedizin Berlin Almanya
95 Lomonosov Moskova Devlet Üniversitesi Rusya Federasyonu
95 Tübingen Üniversitesi Almanya
97 KTH Kraliyet Teknoloji Enstitüsü İsveç
97 Southampton Üniversitesi Birleşik Krallık
99 Erasmus Üniversitesi Rotterdam Hollanda
99 Ohio Eyalet Üniversitesi (Ana kampüs) Amerika Birleşik Devletleri
101 Birmingham Üniversitesi Birleşik Krallık
102 Berlin Özgür Üniversitesi Almanya
103 Kopenhag Üniversitesi Danimarka
103 McMaster Üniversitesi Kanada
105 Sheffield Üniversitesi Birleşik Krallık
106 Emory Üniversitesi Amerika Birleşik Devletleri
106 Lund Üniversitesi İsveç
106 Warwick Üniversitesi Birleşik Krallık
109 Aarhus Üniversitesi Danimarka
109 Alberta Üniversitesi Kanada
111 Adelaide Üniversitesi Avustralya
111 Göttingen Üniversitesi Almanya
111 Montreal Üniversitesi Kanada
114 Maryland Üniversitesi, College Park Amerika Birleşik Devletleri
115 Gent Üniversitesi Belçika
116 Bern Üniversitesi İsviçre
116 Michigan Eyalet Üniversitesi Amerika Birleşik Devletleri
118 Teksas A&M Üniversitesi Amerika Birleşik Devletleri
119 Pirinç Üniversitesi Amerika Birleşik Devletleri
119 Viyana Üniversitesi Avusturya
121 Helsinki Üniversitesi Finlandiya
122 Penn State (Ana kampüs) Amerika Birleşik Devletleri
123 Basel Üniversitesi İsviçre
123 Massachusetts Üniversitesi Amerika Birleşik Devletleri
125 Vrije Universiteit Amsterdam Hollanda
126 Danimarka Teknik Üniversitesi Danimarka
127 Oslo Üniversitesi Norveç
128 Freiburg Üniversitesi Almanya
129 Leeds Üniversitesi Birleşik Krallık
130 Nottingham Üniversitesi Birleşik Krallık
130 Tohoku Üniversitesi Japonya
132 Florida üniversitesi Amerika Birleşik Devletleri
133 Rochester Üniversitesi Amerika Birleşik Devletleri
134 Trinity Koleji Dublin İrlanda
135 Londra Kraliçe Mary Üniversitesi Birleşik Krallık
136 Hamburg Üniversitesi Almanya
136 Berlin Teknik Üniversitesi Almanya
138 Colorado Boulder Üniversitesi Amerika Birleşik Devletleri
138 Maastricht Üniversitesi Hollanda
140 Karlsruhe Teknoloji Enstitüsü Almanya
140 Radboud Üniversitesi Nijmegen Hollanda
140 Uppsala Üniversitesi İsveç
143 Lozan Üniversitesi İsviçre
143 Batı Avustralya Üniversitesi Avustralya
145 Pittsburgh Üniversitesi-Pittsburgh kampüsü Amerika Birleşik Devletleri
145 Sungkyunkwan Üniversitesi (SKKU) Güney Kore
147 York Üniversitesi Birleşik Krallık
148 Teknoloji Üniversitesi Sidney Avustralya
149 Pohang Bilim ve Teknoloji Üniversitesi (POSTECH) Güney Kore
150 Auckland Üniversitesi Yeni Zelanda
151 Siçuan Üniversitesi Çin
152 Barselona Üniversitesi ispanya
152 Ulusal Tayvan Üniversitesi (NTU) Tayvan
152 Paris Cité Üniversitesi Fransa
155 Arizona Üniversitesi Amerika Birleşik Devletleri
155 Bolonya Üniversitesi İtalya
155 Lancaster Üniversitesi Birleşik Krallık
158 Huazhong Bilim ve Teknoloji Üniversitesi Çin
158 Waterloo Üniversitesi Kanada
160 Köln Üniversitesi Almanya
161 Anvers Üniversitesi Belçika
161 Dartmouth Koleji Amerika Birleşik Devletleri
161 TU Dresden Almanya
164 Case Western Rezerv Üniversitesi Amerika Birleşik Devletleri
164 Wuhan Üniversitesi Çin
166 Virginia Üniversitesi (Ana kampüs) Amerika Birleşik Devletleri
167 Cape Town Üniversitesi Güney Afrika
168 Université Catholique de Louvain Belçika
168 Eindhoven Teknoloji Üniversitesi Hollanda
168 Harbin Teknoloji Enstitüsü Çin
168 Liverpool Üniversitesi Birleşik Krallık
168 Newcastle Üniversitesi Birleşik Krallık
168 Scuola Normale Superiore di Pisa İtalya
174 Durham Üniversitesi Birleşik Krallık
175 Osaka Üniversitesi Japonya
175 Würzburg Üniversitesi Almanya
177 Pekin normal üniversitesi Çin
177 Exeter Üniversitesi Birleşik Krallık
177 Ottawa Üniversitesi Kanada
180 Macquarie Üniversitesi Avustralya
181 Roma Sapienza Üniversitesi İtalya
182 Arizona Eyalet Üniversitesi (Tempe) Amerika Birleşik Devletleri
183 Cenevre Üniversitesi İsviçre
184 Twente Üniversitesi Hollanda
185 Stokholm Üniversitesi İsveç
185 Tongji Üniversitesi Çin
187 Georgetown Üniversitesi Amerika Birleşik Devletleri
187 Mannheim Üniversitesi Almanya
189 Chalmers Teknoloji Üniversitesi İsveç
190 Cardiff Üniversitesi Birleşik Krallık
191 Tokyo Teknoloji Enstitüsü Japonya
191 Tufts Üniversitesi Amerika Birleşik Devletleri
193 Erlangen-Nürnberg Üniversitesi Almanya
193 Makao Üniversitesi Makao Keşfetmek
193 Münster Üniversitesi Almanya
193 St Andrews Üniversitesi Birleşik Krallık
193 Ulm Üniversitesi Almanya
198 Indiana Üniversitesi Amerika Birleşik Devletleri
199 Notre Dame Üniversitesi Amerika Birleşik Devletleri
199 Queensland Teknoloji Üniversitesi Avustralya
200 Ulsan Ulusal Bilim ve Teknoloji Enstitüsü (UNIST) Güney Kore Keşfetmek
201–250 Aalborg Üniversitesi Danimarka
201–250 Aalto Üniversitesi Finlandiya
201–250 Aberdeen Üniversitesi Birleşik Krallık
201–250 Abu Dabi Üniversitesi Birleşik Arap Emirlikleri
201–250 Barselona Özerk Üniversitesi ispanya
201–250 Calgary Üniversitesi Kanada
201–250 Kaliforniya Üniversitesi, Santa Cruz Amerika Birleşik Devletleri
201–250 Curtin Üniversitesi Avustralya
201–250 Friedrich Schiller Üniversitesi Jena Almanya
201–250 George Washington Üniversitesi Amerika Birleşik Devletleri
201–250 Goethe Üniversitesi Frankfurt Almanya
201–250 Göteborg Üniversitesi İsveç
201–250 Mānoa’daki Hawaii Üniversitesi Amerika Birleşik Devletleri
201–250 Illinois Üniversitesi Chicago Amerika Birleşik Devletleri
201–250 Hindistan Bilim Enstitüsü Hindistan
201–250 Iowa Üniversitesi Amerika Birleşik Devletleri
201–250 Kral Fahd Petrol ve Maden Üniversitesi Suudi Arabistan
201–250 Kore Üniversitesi Güney Kore
201–250 Leicester Üniversitesi Birleşik Krallık
201–250 Université Libre de Bruxelles Belçika
201–250 Lüksemburg Üniversitesi Lüksemburg
201–250 Graz Tıp Üniversitesi Avusturya
201–250 Viyana Tıp Üniversitesi Avusturya
201–250 Miami Üniversitesi Amerika Birleşik Devletleri
201–250 Nagoya Üniversitesi Japonya
201–250 Newcastle Üniversitesi Avustralya
201–250 Northeastern Üniversitesi, ABD Amerika Birleşik Devletleri
201–250 Padua Üniversitesi İtalya
201–250 Politecnico di Milano İtalya Keşfetmek
201–250 Pompeu Fabra Üniversitesi ispanya
201–250 Potsdam Üniversitesi Almanya
201–250 Kraliçe’nin Belfast Üniversitesi Birleşik Krallık
201–250 Okuma Üniversitesi Birleşik Krallık
201–250 Rutgers Üniversitesi – New Brunswick Amerika Birleşik Devletleri
201–250 Sant’Anna İleri Araştırmalar Okulu – Pisa İtalya
201–250 São Paulo Üniversitesi Brezilya
201–250 Güney Bilim ve Teknoloji Üniversitesi (SUSTech) Çin
201–250 Sun Yat-sen Üniversitesi Çin
201–250 Sussex Üniversitesi Birleşik Krallık
201–250 Swinburne Teknoloji Üniversitesi Avustralya
201–250 Tel Aviv Üniversitesi İsrail
201–250 Tianjin Üniversitesi Çin
201–250 Tilburg Üniversitesi Hollanda
201–250 Üniversite Koleji Dublin İrlanda
201–250 Utah Üniversitesi Amerika Birleşik Devletleri
201–250 Vrije Universiteit Brüksel Belçika
201–250 Batı Üniversitesi Kanada
201–250 Wollongong Üniversitesi Avustralya
251–300 Bath Üniversitesi Birleşik Krallık
251–300 Pekin Teknoloji Enstitüsü Çin
251–300 Bergen Üniversitesi Norveç
251–300 Boston Koleji Amerika Birleşik Devletleri
251–300 Brandeis Üniversitesi Amerika Birleşik Devletleri
251–300 Kaliforniya Üniversitesi, Riverside Amerika Birleşik Devletleri
251–300 Deakin Üniversitesi Avustralya
251–300 Doğu Anglia Üniversitesi Birleşik Krallık
251–300 École Normale Supérieure de Lyon Fransa
251–300 Florida Eyalet Üniversitesi Amerika Birleşik Devletleri
251–300 Griffith Üniversitesi Avustralya
251–300 Heinrich Heine Üniversitesi Düsseldorf Almanya
251–300 Hohenheim Üniversitesi Almanya
251–300 Humanitas Üniversitesi İtalya
251–300 Johannes Gutenberg Mainz Üniversitesi Almanya
251–300 Halife Üniversitesi Birleşik Arap Emirlikleri
251–300 Kral Abdulaziz Üniversitesi Suudi Arabistan
251–300 Konstanz Üniversitesi Almanya
251–300 Kyung Hee Üniversitesi Güney Kore
251–300 Lappeenranta-Lahti Teknoloji Üniversitesi LUT Finlandiya
251–300 La Trobe Üniversitesi Avustralya
251–300 Üniversite Laval Kanada
251–300 Linköping Üniversitesi İsveç
251–300 Loughborough Üniversitesi Birleşik Krallık
251–300 Makao Bilim ve Teknoloji Üniversitesi Makao
251–300 Vita-Salute San Raffaele Üniversitesi İtalya
251–300 Xi’an Jiaotong Üniversitesi Çin
301–350 Beihang Üniversitesi Çin
301–350 Bremen Üniversitesi Almanya
301–350 Buffalo Üniversitesi Amerika Birleşik Devletleri
301–350 Università Cattolica del Sacro Cuore İtalya
301–350 Çin Tıp Üniversitesi, Tayvan Tayvan
301–350 Kopenhag İşletme Okulu Danimarka
301–350 Dalhousie Üniversitesi Kanada
301–350 Drexel Üniversitesi Amerika Birleşik Devletleri
301–350 Dundee Üniversitesi Birleşik Krallık
301–350 Doğu Çin Normal Üniversitesi Çin
301–350 Essex Üniversitesi Birleşik Krallık
301–350 Flinders Üniversitesi Avustralya
301–350 Galway Üniversitesi İrlanda
301–350 Grenoble Alpes Üniversitesi Fransa
301–350 Hanyang Üniversitesi Güney Kore
301–350 Kudüs İbrani Üniversitesi İsrail
301–350 Hong Kong Baptist Üniversitesi Hong Kong
301–350 Innsbruck Üniversitesi Avusturya
301–350 Kiel Üniversitesi Almanya
301–350 Kyushu Üniversitesi Japonya
301–350 Liège Üniversitesi Belçika
301–350 Montpellier Üniversitesi Fransa
301–350 Navarra Üniversitesi ispanya
351–400 Aix-Marsilya Üniversitesi Fransa
351–400 Emirkabir Teknoloji Üniversitesi İran
351–400 Madrid Özerk Üniversitesi ispanya
351–400 Bayreuth Üniversitesi Almanya
351–400 Bordeaux Üniversitesi Fransa Keşfetmek
351–400 Brunel Üniversitesi Londra Birleşik Krallık
351–400 Campinas Üniversitesi Brezilya
351–400 Canberra Üniversitesi Avustralya
351–400 Chongqing Üniversitesi Çin Keşfetmek
351–400 Şehir, Londra Üniversitesi Birleşik Krallık
351–400 Colorado Üniversitesi Denver/Anschutz Tıp Kampüsü Amerika Birleşik Devletleri
351–400 Connecticut Üniversitesi Amerika Birleşik Devletleri
351–400 Daegu Gyeongbuk Bilim ve Teknoloji Enstitüsü (DGIST) Güney Kore
351–400 Edith Cowan Üniversitesi Avustralya Keşfetmek
351–400 Çin Elektronik Bilimi ve Teknolojisi Üniversitesi Çin
351–400 Floransa Üniversitesi İtalya
351–400 Bozen-Bolzano Özgür Üniversitesi İtalya
351–400 Gürcistan Üniversitesi Amerika Birleşik Devletleri
351–400 Hasselt Üniversitesi Belçika
351–400 Heriot-Watt Üniversitesi Birleşik Krallık
351–400 Hokkaido Üniversitesi Japonya
351–400 Hunan Üniversitesi Çin
351–400 Illinois Teknoloji Enstitüsü Amerika Birleşik Devletleri
351–400 Iowa Eyalet Üniversitesi Amerika Birleşik Devletleri
351–400 James Cook Üniversitesi Avustralya

MÜRACAAT VE DETAYLI BİLGİ İÇİN HEMEN BİZE ULAŞABİLİRSİNİZ!+90546 946 94 95

ALMANYA’DA EĞİTİM SİSTEMİ

Almanya’da her eyaletin eğitim sistemini kendi Eğitim Bakanlığı belirler.

  • Almanya’daki eğitim sisteminde okula gitme zorunluluğu çocuğun altı yaşını doldurduğu yıldan başlayarak 9 yıl sürer.
  • Eğitim temel ücretsizdir, ancak bazı durumlarda 40-50 Euro arasında ücret alınmaktadır. Türkiye’den bile ucuz olan harç ücreti, harç amaçlı alınmamakta sosyal bir katkı olarak talep edilmektedir.
  • Sistem her bireye yetenek ve kendi ilgi alanına göre en uygun eğitim imkanını sağlamak üzerine kuruludur.

Ortaokul (Hauptschule)

  • Öğrencilerin 5. sınıftan 9. sınıfa kadar temel eğitim aldıkları bir okul tipidir.
  • Yaklaşık olarak öğrencilerin üçte birinin eğitim aldıkları bu okullara genelde göçmen kökenli öğrenciler rağbet eder.
  • Öğrencilerin Hauptschule’de meslek hayatına hazırlanmaları öngörülmekte olup, bu nedenle teorik bilginin yanı sıra pratik bilgi ve beceriler özellikle teşvik edilmektedir.
  • Hauptschule 5 yıl sürmektedir Bazı eyaletlerde bu okulun 10. sınıfı da vardır. Bu sınıfta öğrenciler başarı durumuna göre ikiye ayrılır. Not ortalamaları düşük olan öğrenciler Hauptschule diploması alabilirler.
  • Notlarına göre başarılı olan öğrenciler girdikleri sınavlar neticesine göre Realschule veya Gymnasiumun diploması almaya hak kazanabilirler.
  • 10. Sınıfın son çeyreğinde YKS  niteliğinde sınav yapılır. Sınav; Almanca İngilizce ve Matematik derslerini kapsar. Yapılan sınav ve derslerde aldığı notların ortalaması hesaplanarak öğrencinin başarısı belirlenir.
  • Ders programı diğer okul tiplerine göre daha basittir. Bu okul diplomasıyla gençler daha ziyade pratiğe dayalı mesleklerde eğitim almaya yönelik bir temel oluştururlar.

Meslek ve Genel Eğitim (Realschule)

  • Bu okullar, Hauptschule ile lise arasında yer alır. Öğrenciler bu okulda 10. sınıfa kadar okurlar.
  • Realschule diplomaları genelde her tür üstün vasıflı meslek için temel sunarken, teknik okul, teknik lise veya ileri liseye geçiş hakkı sağlamaktadır.
  • Realschule daha kapsamlı bir genel eğitim verir. Burayı bitirenler meslek okuluna ya da meslek lisesine girmeye hak kazanırlar.
  • Ekonomi ve kamu hizmetlerinde orta düzeyde işlere girebilmek için, bu diploma şarttır.
  • Bu okullarda öğrenci başarısına göre Hauptschule, Realschule ve Gymnasium Diplomasi alınır. Bu okuldan alınan diplomayla (Fachoberschulereife) bir meslek lisesine devam edebilir ya da meslek eğitimine başlayabilirler. Başarılı öğrenciler liseye devam ederek lise diploması (Abitur) alabilirler.

Akademik Lise (Gymnasium)

  • Bu okullar daha bilimsel ağırlıklı eğitim vererek, “Kollegstufe“ olarak adlandırılan 11- 13. sınıf dönemlerinde öğrencileri yüksek öğrenime yani Abitur`a hazırlamaktadır.
  • İlkokul sonrası gidilebilecek en iyi okul tipidir. Öğrenciler bu okulda 13. sınıfa kadar okurlar.
  • Alman öğrencilerin %23’ i, Türk öğrencilerin ise ancak %5’i bu okullara gidebilmektedir.
  • Gymnasiumlar bu özellikleri ve eğitim kalitesi sebebiyle biraz daha yorucu olmakla birlikte, diğer okul türlerinden daha tercihlidir. Eğitim kalitesi diğerlerine oranla çok daha iyi düzeydedir.
  • Liseler iki diploma verirler. Birincisi, meslek yüksek okuluna devam hakkını sağlayan, 12. sınıftan sonra alınan diplomadır. Bununla bir meslek yüksek okuluna devam edilebilir. İkincisi ise, 13. sınıftan sonra alınan diplomadır (Abitur).
  • Lise diploması alan birçok öğrenci, üniversite öğreniminden önce bir iş yerinde meslek eğitimi yaparak daha sonra üniversite eğitimine, ya da son zamanlarda giderek yaygınlaşan dual üniversite eğitimine başlayabilir. (hem meslek hem de üniversite eğitiminin bir firma bünyesinde birlikte yapılması).
  • Şu anda hemen hemen tüm eyaletlerde lise bitirmede bir yıllık azaltmaya gidilmektedir. Böylece meslek yüksek okuluna giriş hakkı 11. sınıftan, lise diploması da (Abitur) 12. Sınıftan sonra edinilebilmektedir.
  • Almanya’da Gymnasiummezuniyeti (Abitur) tüm üniversitelerin kapısını açmaktadır; ayrıca giriş sınavına gerek yoktur.

Yüksek Öğrenim

  • Almanya’da yüksek eğitim alanında sistem,
  • Üniversiteler/ Universitaet
  • Meslek Yüksek Okulları / Fachhochschule
  • Sanat Yüksek Okulu / Kunsthochschule şeklinde üç kısma ayrılmıştır.
  • Yüksek eğitimin omurgasını ve yabancı öğrencilere yönelik en geniş alternatifleri teknik üniversite ve klasik üniversite olmak üzere iki formda bulunan üniversiteler sunar.
  • Almanya’da üniversite eğitimi tıp eğitimi dışında 6 sömestr sürer. Devlet üniversiteleri çok çeşitli alanlarda eğitim verirler. Bunların arasında felsefe, tıp, din bilimi fakültelerini ve Doğa bilimleri, Sosyal ve İdari bilimler, Hukuk ve Ekonomi gibi çok çeşitli alanlar sayılabilir.
  • Devlet üniversitelerinde geleneksel olarak Diplom, Master ve Doktora dereceleri verilir. Ayrıca, Bolonya sürecine göre pek çok Alman üniversitesi artık Lisans (Bachelor) ve Yüksek Lisans (Masters) dereceleri vermektedir.
  • Özellikle lisans üstü eğitimde (post graduate) İngilizce olarak sunulan çok sayıda eğitim alternatifi mevcuttur.
  • Üniversitelerden farklı olarak Meslek Yüksek Okulları ise toplum ve ekonomideki yetişmiş nitelikli personel ihtiyacına cevap vermeye yönelik kısa süreli (3 yıl) ve veya 4 yıl mesleki odaklı eğitim veren kurumlardır. Genellikle bir üniversiteye bağlı olarak eğitim verirler.
  • Üniversite öğrencilerinin yaklaşık üçte biri uygulamalı yüksek okullara devam etmektedir. Uygulamalı yüksek okullar, Türkiye’de bilinen Meslek Yüksek Okulu’ndan farklı olarak lisans programı statüsünde değerlendirilir. Verilen eğitimin üniversite eğitiminden farkı, daha çok uygulama odaklı oluşudur.
  • İngilizce olarak ‘University of Applied Sciences’ olarak anılan Fachhochschuleler Almanya’da hem yerli hem yabancı öğrencilerden büyük ilgi görmektedir. Fachhochschule mezunları, iş piyasasında da çabuk ve daha az zorlanarak i ş bulabilmektedir.
  • Üniversite eğitimi Temel Eğitim / Grundstudium ve Ana Eğitim / Hauptstudium şeklinde ayrılır.
  • Bir bölümle ilgili temel bilgilerin verildiği Temel Eğitim 4 sömestr sürer, genellikle bir ara sınav / Zwischenprüfung ile sona erer. Ardından başlayan Ana Eğitim süresince ilgili bölümde uzmanlaşma ve derinleşmeye yönelik bilgiler öğrenilir.

Bologna Süreci

  • Almanya’da yüksek eğitim sisteminde Bologna Süreci’ni uygulamaktadır. Bologna Süreci, tüm Avrupa’da yüksek öğretim ve akademik konularda standartlar geliştirmek ve ayrılıkları en aza indirgeyerek eğitim sistemlerini bağdaştırmak ve Avrupa’da birbiriyle tam uyumlu bir yüksek öğrenim alanı yaratmak amacıyla oluşturulmuş bir programdır.
  • İtalya’nın Bologna kentinde bulunan Bologna Üniversitesi’nde yürütülen bir dizi görüşmenin ardından ortaya atıldığı için bu adla anılmaktadır. 1999 yılında yirmi dokuz Avrupa ülkesinin eğitim bakanlarınca görüşülerek imzalanmıştır. Alman Hükümeti 2010 Bologna Sürecine aktif olarak katılmaktadır.

Almanya’da Eğitim Giderleri

Üniversite ücretleri

  • Avrupa’nın en fazla yabancı öğrenci potansiyeline sahip ülkesi Almanya’dır. Eğitim kalitesi çok yüksek olmasına rağmen Almanya’da Devlet üniversiteleri ücretsizdir. Öğrenciler, Türkiye’deki gibi cüzi miktarlarda dönemlik harç ödeyerek eğitimlerine devam edebilmektedirler (yıllık ortalama harç ücretleri €300 – €1.500 arasındadır).
  • Almanya’da eğitim alan bir üniversite öğrencisinin Alman hükümetine yıllık ortalama maliyetinin 30.000 Euro’nun üzerinde olabildiği göz önünde bulundurulursa Alman Üniversitelerinin yönetim ve kırtasiye giderleri olarak almış oldukları yıllık harç ücretlerinin çok cüzi olduğu anlaşılabilir.
  • ABD, İngiltere ve Kanada gibi ülkelerde yabancı öğrencilerden, kendi vatandaşlarına uyguladıkları fiyatlardan farklı ve yüksek eğitim harçları alınır. Bu ülkelerde, dünyada ilk 500 sıralamasında olan bir üniversiteden kabul almak çok zor olmakla birlikte yıllık en az 20.000 USD ve üzerinde bir eğitim bütçesi gerektirebilmektedir. Ayrıca, bu gelişmiş ülkelerde Almanya’da genel bir durum olduğu gibi iki ayrı dilde (Almanca ve İngilizce) ve çift dalda (aynı anda iki ayrı bölümde) ve uygulamalı eğitim alma imkânları öğrencilerin durumlarına bağlı olarak çok kısıtlıdır diyebiliriz.

Ortalama Yaşam Giderleri

  • Almanya’da Konaklama ve diğer yaşam giderleri aylık €650 – €850’dur. Bazı büyük şehirlerde kiralar yüksek olduğu için bu giderler aylık €850 – €1000 aralığında olabilmektedir.

Ulaşım Giderleri

  • Almanya’da öğrencilik yaşamınız boyunca indirimli öğrenci kartı çıkartarak metro, otobüs, tren gibi toplu taşıma araçlarından faydalanabilirsiniz.
  • Üniversitelerin genelinde 100-200 Euro karşılığında alınan indirimli öğrenci kartlarıyla şehir ve eyalet içerisinde bedava ulaşım sağlanabilir. Bu kartla ayrıca, fotokopi makinelerini ve kütüphaneyi kullanmak ve üniversite restoranlarından indirimli şekilde faydalanmak mümkündür.

Öğrenci Yurtları, Kiralık Evler

  • Kalınabilecek hem resmi hem de özel öğrenci yurtları bulunmaktadır. (Yurtlara yerleşebilmek için bazen bir süre beklemeniz gerekebilir.) Kiralar 400-550 EURO arasındadır. Odalar genelde tek kişiliktir. Mutfak, banyo ve WC ortak kullanılır. Çoğu öğrenci ortak oturma (öğrenci) evlerinde kalırlar. Buna göre, birkaç öğrenci bir daire kiralayıp birlikte otururlar. Böyle bir öğrenci evinde yurt fiyatlarında bir oda bulunabilir. Kendinize ait bir daire de kiralayabilirsiniz ama biraz pahalıya mal olabilir (500-600 EURO). Ortak oturulan bir yerde ya da yurtta, diğer öğrencilerle daha kolay sosyal ilişkiler kurabilirsiniz.

Yasal Çalışma İzni

  • Almanya’da yurtdışından gelen öğrencilere yılda 180 yarım gün, veya 90 tam gün çalışma izni verilmektedir. Öğrencilerin çoğunluğu yaz tatillerinde full-time, eğitimleri sırasında part-time çalışmaktadır. Öğrenci olarak ayda ortalama 300-500 EURO kazanabilirsiniz.

MÜRACAAT VE DETAYLI BİLGİ İÇİN HEMEN BİZE ULAŞABİLİRSİNİZ!+90546 946 94 95

Almanya’da Tıp Uzmanlık Eğitimi Aşamaları

1) Almanya’da uzmanlık eğitimine başlamak için gerekli koşullar nelerdir? 

Öncelikle Almanya’da ciddi bir tıp hekimi açığı bulunduğu için sürecin Türkiye’deki uzmanlık eğitimi ve gerekliliklerine kıyasla çok daha kolay olduğunu belirtmeliyiz. Kabul alacağınız hastaneye, eyalete, şehre göre değişmekle beraber B2- C1 seviyesinde Almanca biliyor olmanız gerekiyor. Tıp hekimi olacağınız için İngilizce bilmeniz de bir avantaj sağlamayacak ve başvurduğunuz tüm hastaneler yeterli düzeyde Almanca bilmenizi isteyecektir. Bununla birlikte Almanca bilginizi belgelendirmek zorundasınız. Almanya’da bulunan kurumlardan geçerli dil yeterlilik belgesi alabileceğiniz gibi Türkiye’de Goethe Enstitüsünden sınava girerek aldığınız sertifika da Almanya’da geçerliliği olan bir sertifika olacaktır.

Eğer herhangi bir Almanca bilginiz yoksa ya da bilginiz var ama yeterli düzeyde değilse herhangi bir Almanca kursuna giderek dilinizi geliştirip sonrasında dil yeterlilik sınavına girebilirsiniz. Goethe Enstitüsü de her seviye için ayrı kurslar ve her kurs bitiminde Almanya geçerliliği olan kur bitirme sertifikası da vermektedir. Kurs dönemlerini takip ederek başvuru yapabilir ve yeterli düzeye ulaşabilirsiniz. Tıp eğitiminiz bitene kadar dil sorununu çözmeniz eğitiminizin bitimini takiben Almanya’ya giderek asistanlığınıza başlamanız için size önemli ölçüde kolaylık sağlayacaktır. Sonrasında çalışmak istediğiniz şehir, hastaneye ve branşa karar vererek başvurularınızı yapmanız gerekiyor.

Bu aşamada başvurunuz için istenilecek olan belgeler başvurduğunuz kuruma göre çeşitlilik gösterebilir. Fakat ilk adımda yapmanız gereken basitçe mail yoluyla iletişime geçerek işleyişi öğrenmektir. Başvurduğunuz kurumdan kabul alır almaz gerekli belgeleri hazırlayarak vize işlemlerine geçebilirsiniz.

Belirtmekte fayda var ki her ne kadar Almanya’da doktor açığı bulunsa da ortopedi, kadın doğum, göz, estetik cerrahisi, spor hekimliği gibi branşlar popüler olduğu için kabul almanız güçleşecektir.

Almanca için yeterli düzeye geldiniz, uzmanlık eğitimi almak istediğiniz kuruma karar verip iletişime geçtiniz, kurumdan kabul alıp sizden istenen belgeleri tamamladıysanız vize işlemlerine geçebilirsiniz. Asistan olarak çalışacağınız için çalışma izni de elde edebileceğiniz vize tipine başvurmanız gerekir. Ayrıca hekim olarak gideceğiniz için çekirdek aileniz de vize haklarınızdan faydalanarak sizinle birlikte Almanya’da ikamet edebilecektir. Vize işlemlerinizi tamamlayıp Almanya’ya gittiğinizde klinik becerilerinizi ölçen FSP sınavına ve bir sözlü mülakata tabi tutulacaksınız. Bunları da başarıyla tamamladıktan sonra asistanlığınıza başlayabilirsiniz. Uzman olabilmeniz için de asistanlığınız bitiminde yeterlilik sınavına girmeniz gerekecektir. Asistanlık süresi ise ülkemizde olduğu gibi seçtiğiniz branşa göre değişmektedir. 

2) Almanya’da uzmanlık eğitimine başlamak için gerekli koşullar nelerdir?

Öncelikle Almanya’da ciddi bir tıp hekimi açığı bulunduğu için sürecin Türkiye’deki uzmanlık eğitimi ve gerekliliklerine kıyasla çok daha kolay olduğunu belirtmeliyiz. Kabul alacağınız hastaneye, eyalete, şehre göre değişmekle beraber B2- C1 seviyesinde Almanca biliyor olmanız gerekiyor. Tıp hekimi olacağınız için İngilizce bilmeniz de bir avantaj sağlamayacak ve başvurduğunuz tüm hastaneler yeterli düzeyde Almanca bilmenizi isteyecektir. Bununla birlikte Almanca bilginizi belgelendirmek zorundasınız.

Almanya’da bulunan kurumlardan geçerli dil yeterlilik belgesi alabileceğiniz gibi Türkiye’de Goethe Enstitüsünden sınava girerek aldığınız sertifika da Almanya’da geçerliliği olan bir sertifika olacaktır. Eğer herhangi bir Almanca bilginiz yoksa ya da bilginiz var ama yeterli düzeyde değilse herhangi bir Almanca kursuna giderek dilinizi geliştirip sonrasında dil yeterlilik sınavına girebilirsiniz. Goethe Enstitüsü de her seviye için ayrı kurslar ve her kurs bitiminde Almanya geçerliliği olan kur bitirme sertifikası da vermektedir. Kurs dönemlerini takip ederek başvuru yapabilir ve yeterli düzeye ulaşabilirsiniz. Tıp eğitiminiz bitene kadar dil sorununu çözmeniz eğitiminizin bitimini takiben Almanya’ya giderek asistanlığınıza başlamanız için size önemli ölçüde kolaylık sağlayacaktır. Sonrasında çalışmak istediğiniz şehir, hastaneye ve branşa karar vererek başvurularınızı yapmanız gerekiyor. Bu aşamada başvurunuz için istenilecek olan belgeler başvurduğunuz kuruma göre çeşitlilik gösterebilir. Fakat ilk adımda yapmanız gereken basitçe mail yoluyla iletişime geçerek işleyişi öğrenmektir. Başvurduğunuz kurumdan kabul alır almaz gerekli belgeleri hazırlayarak vize işlemlerine geçebilirsiniz. Belirtmekte fayda var ki her ne kadar Almanya’da doktor açığı bulunsa da ortopedi, kadın doğum, göz, estetik cerrahisi, spor hekimliği gibi branşlar popüler olduğu için kabul almanız güçleşecektir.

Almanca için yeterli düzeye geldiniz, uzmanlık eğitimi almak istediğiniz kuruma karar verip iletişime geçtiniz, kurumdan kabul alıp sizden istenen belgeleri tamamladıysanız vize işlemlerine geçebilirsiniz. Asistan olarak çalışacağınız için çalışma izni de elde edebileceğiniz vize tipine başvurmanız gerekir. Ayrıca hekim olarak gideceğiniz için çekirdek aileniz de vize haklarınızdan faydalanarak sizinle birlikte Almanya’da ikamet edebilecektir. Vize işlemlerinizi tamamlayıp Almanya’ya gittiğinizde klinik becerilerinizi ölçen FSP sınavına ve bir sözlü mülakata tabi tutulacaksınız. Bunları da başarıyla tamamladıktan sonra asistanlığınıza başlayabilirsiniz. Uzman olabilmeniz için de asistanlığınız bitiminde yeterlilik sınavına girmeniz gerekecektir. Asistanlık süresi ise ülkemizde olduğu gibi seçtiğiniz branşa göre değişmektedir.  

3) Almanya’da asistanlığa kabul edilebilmek için hangi sınavlara girmek gereklidir? 

Almanya’da uzmanlık eğitimine kabul alabilmek için klinik bilgilerinizi basitçe ölçen FSP sınavına girmeniz ve sonrasında sözlü sınavı başarıyla tamamlamanız gerekiyor. FSP(Fachsprachenprüfung) sınavınızda karşınızda bir uzman doktor olacak ve kendisinden hasta gibi anamnez(hasta öyküsü) almanızı isteyecek. Sonrasında anamnezi yazılı olarak teslim etmeniz ve jüriye sunmanız istenecek. FSP sınavını başarıyla geçtikten sonra gerekli evrakları bulunduğunuz şehirdeki Tabipler Odası’na göndermeniz gerekecektir.

3-4 haftalık bir inceleme sonrasında sözlü mülakata davet edileceksiniz. Sözlü sınavınıza bir dahiliye uzmanı, bir genel cerrah ve bir de sizin seçtiğiniz branştan uzman hekim olacak. Sözlü sınavınıza girecek hekimler ile ilgili bilgilendirme sınavınızdan 2 hafta öncesinde size bildirilecek. Bu sınavları başarıyla tamamlama oranının da oldukça yüksek olduğunu ve TUS sınavıyla karşılaştırıldığında oldukça basit olduğunu söyleyebiliriz. 

 4) Almanya’da asistanlık süreci nasıldır?

Yasal olarak çalışma saatlerinin dışına çıkılmaması ile birlikte 38 – 40 saat olarak çalışırsınız. Fazla mesai yapmanız durumunda mesai ücretiniz ödenir. Mesai saatleri içinde yapılması gereken işlerin tamamlanmasına özellikle dikkat edilmesi önemlidir. Ülkemizde bilindiği üzere ne yazık ki asistanlık ve uzmanlık eğitimi koşulları oldukça ağırdır. Almanya’da ise bunun tersine çalışma koşulları son derece iyi olmakla birlikte eğitim ve performans sistemi adı altında ezilmek zorunda kalmazsınız. Özellikle ülkemizdeki asistanlık ücretleri ile karşılaştırıldığında birkaç kat daha fazla kazanma ve daha rahat bir ortamda mesleğinizin saygınlığını hissederek çalışabilirsiniz. Ayda 2-5 arası nöbet sayısı değişmektedir. Bu durum hastaneden hastaneye göre değişir. Hafta sonu tutulan nöbetlerde 700-1000 Euro arasında ödeme yapan hastanelerin olduğunu belirtebiliriz. Maaşlar vergi sınıflandırmasına tabi olduğu için brüt olarak ödenmektedir. İlk göreve başladığınız yıl 4,500 ile 5,800 Euro arasında değişir. Bunun üzerine çocuklu ailelerde ayrıca 1,500 Euro’ya kadar çocuk yardım desteği eklenir. Sonraki yıllarda 10.000 Euro veya üstüne çıkabilmektedir. Almanya’da izin süresi yaşa göre değişmekte olup tatil günleri hariç 30 iş günü üzerinden hesaplanır. Bazı hastanelerde izin ve Noel ikramiyeleri de verilebilmektedir. Genel olarak Almanya’nın ekonomik bir ülke olduğu düşünüldüğünde asistanlık dönemlerinde dahi çocuklu aileler son derece refah bir hayat yaşayabilmekteler. Otomobilden tutun, gıda sektörüne, tatilden tutun pek çok alanda ülkemize göre yaşam giderlerinin çok ekonomik, ancak gelirinizin de buna göre son derece yüksek olduğunu orada yaşamaya başladıktan sonra sizlerde tecrübe edeceksiniz. 

5) Asistanlık sürecinde alan değiştirme imkanı var mıdır? 

Asistanlık sürecinde rahatlıkla alan değiştirebilirsiniz. Özellikle yakın alanlarda zaman kaybı yaşamak zorunda kalmadan veya herhangi bir sınava girmek zorunda kalmadan değişiklik yapabilirsiniz. Asistanlık eğitimi sonunda bir sınava girilmekte olup bu sınavı tüm hekimlerin rahatlıkla geçtiklerini belirtebiliriz. 

6) Almanya’da asistan ve uzman doktor maaşları ne kadardır? 

En çok merak edilen konulardan biri de Almanya’da doktor maaşlarıdır. Çalışma koşulları düşünüldüğünde konforlu olmasının yanı sıra Almanya’nın ekonomik koşulları göz önüne alındığında doktor maaşlarının oldukça yüksek olduğunu ve yaşam koşullarınızın da konforlu olacağını söylemek mümkündür. Asistanlık yılına, uzmanlığı tamamlamış olup olmamanıza bağlı olarak maaş ücretleri de değişkenlik gösterecektir.

Not: Almanya uzmanlık eğitimine başvururken CV, başvuru belgeleri ve Almancaya çevrilmesi, vize işlemleri gibi bütün konularda konularda Global Group Yurt Dışı Eğitim olarak sizlere destek vermekteyiz.

MÜRACAAT VE DETAYLI BİLGİ İÇİN HEMEN BİZE ULAŞABİLİRSİNİZ!+90546 946 94 95

İTALYA DA EĞİTİM

İtalya’nın anlatmakla bitmeyecek tarihi, muazzam bir kültürel ve tarihî mirası, eşsiz mutfağı ve birbirinden farklı ünü olan şehirleriyle bambaşka anlam kazanıyor. İtalya’da üniversite okumak isteyen ve dil eğitimi almak isteyen kişiler sadece Türkiye’den değil diğer ülkelerden de İtalya’da eğitim almaya gidiyor. 

NEDEN İTALYA?

  • Üniversite kavramının ilk olarak çıktığı, dünyanın en eski üniversitesi olarak bilinen  Bologna Üniversitesi İtalya’da yer almaktadır.
  • Son senelerde İtalyan üniversiteleri “İngilizce üniversite eğitimi” konusunda çok önemli adımlar atarak yabancı öğrencilerine verdiği önemi gösterir. Hemen hemen her bölümde İtalya’da İngilizce eğitim bulabilirsiniz.
  • QS 2021 Son 50 Yılın En İyi Üniversiteleri sıralamasında Roma tor vergada Üniversitesi en iyi İtalyan devlet üniversitesidir.
  • Avrupa’daki diğer üniversitelerle karşılaştırıldığında İtalyan devlet üniversiteleri, en ucuzlar arasında yer alır. Ayrıca burs olanakları konusunda da oldukça cömerttirler.
  • İtalya’da eğitim aldığınız takdirde, öğretim gördüğünüz sürede İngilizcenizi geliştirecek, yeni bir dil olarak İtalyancayı da edineceksiniz.
  • İtalya, Avrupa’da bütçe dostu bir eğitim merkezidir. Roma veya Milano gibi büyük şehirlerde konaklama ve yaşam maliyeti yüksek olabilirken küçük şehirler çok daha ucuzdur. Daha büyük üniversiteler genellikle kalacak yer bulmada destek sunar.

İtalya’da Hangi Bölümleri Okuyabilirsiniz?
 

Şayet İtalya’da İtalyada Üniversite konusunda yüksek lisans eğitimi almak istiyorsanız, 300’ü aşkın program arasından tercih yapabilirsiniz.

İtalya’da toplamda;

12 üniversitede; İngilizce tıp,

7 üniversitede; İngilizce işletme ve siyasal bilgiler,

2 üniversitede; İngilizce mimarlık,

2 üniversitede; İngilizce mühendislik bölümleri bulunuyor.  İtalyada Üniversite eğitiminiz sırasında okuyabileceğiniz alternatif branşlar bu üniversitelerin bünyesinde yer alıyor.

Yanı sıra İtalyada Üniversite branşlarında İngilizce; psikoloji, eczacılık, diş hekimliği, hemşirelik,  medya iletişim gibi bölümler de yer alıyor. Tasarım eğitimleri ise İngilizce olarak özel akademilerde veriliyor. Örneğin İtalya’da tasarım konusunda İngilizce; Ürün Tasarımı, Endüstriyel Tasarım, Medya Tasarımı, Görsel Sanatlar, Resim, Moda Tasarımı, Grafik Tasarımı, Moda Stilist, Moda Yönetimi ve İletişimi bölümlerinde eğitim alabilirsiniz. Böylelikle İtalyada Üniversite eğitimi alırken zorlama bölümler yerine hayalini kurduğunuz bölümü okuyabileceksiniz.

İtalya’da Eğitim Görebileceğiniz Alanlardan En İyi Bir Kaçı

İtalya’da eğitim; mimarlıkmühendisliktıp, fizik, astronomi, ekonomi, işletme, siyaset bilimi, beşerî bilimler, veterinerlik, sanat, müzik, tasarım ve daha sayamadığımız birçok alanı içinde barındıran bölümlerin olduğu, 55 adet UNESCO Dünya Miras Listesi’ne giren şehrin olduğu, tarih ve kültürünü en iyi şekilde yaşarken İtalyancayı da en iyi şekilde öğrenebileceğiniz ve kendinizi tamamlayacağınız bir yerdir. Öğrencilerin genelde tercih ettiği alanları derlemiş olsak da pek çok bölüm için başvuru formumuzu doldurmayı unutmayınız.İzlenecek yolun belirsiz olması öğrenciler arasında ortak bir problemdir. Nereden başlayacağınıza dair fikir vermek amacıyla İtalya’da eğitim göreceğiniz en iyi alanlardan birkaçını sizin için kaleme aldı.

1.MİMARLIK BÖLÜMÜ

Antik Yunan ve Roma kalıntıları, Hristiyan ve Bizans mimarisi, Rönesans, romanesk, barok, gotik ve modern mimari; su kemerleri, tapınaklar, katedraller, heykeller, müzeler, kiliseler, sanat galerileri, villalar, çeşmeler ve tarihî evler gibi arkeolojik binlerce kalıntı sayesinde İtalya, Mimarlık Bölümünü en iyi alabileceğiniz ülkelerin başında gelir.

İtalya’da mimarlık eğitimi alarak dünyanın en iyi üniversiteleri arasında olan İtalyan üniversitelerinde okuyabilirsiniz. Tüm zamanların en parlak mimarlarını ve onların mimari yapılarının bazılarını öğrenme fırsatı verecektir. İtalya; Forum, Colosseum, Pisa Kulesi ve dünyanın en şaşırtıcı güzel kiliselerinden bazıları gibi binlerce yıl süren harika yapılarla doludur.

QS World University Rankings by Subject 2020: Architecture verilerine göre;Mimarlık Bölümünde dünyada 7. sıradadır.

Bahsedilen bu üniversitelerde okumak için gerekli olan üniversite kaydı, konsolosluk işlemleri, burs ve konaklama imkânları gibi süreçleriniz için başvuru formumuzu doldurarak bizlere ulaşabilirsiniz.

2.TIP BÖLÜMÜ

Birçok İtalyan üniversitesi, tamamen İngilizce öğretilen tıbbi programlar sunmayı seçmektedir, bu da uluslararası öğrencilere İtalya’da bir tıp mezunu olma imkânı vermektedir. Universita degli Studi di Milano gibi bazı üniversiteler, mezunların Avrupa çapında ilaç uygulamalarına izin veren bir Avrupa MD derecesi sunuyor.

Tıp fakültesi özellikle Amerika Birleşik Devletleri ve Birleşik Krallık ile karşılaştırıldığında İtalya’daki üniversite eğitim ücreti daha düşüktür. Ancak İtalyan öğrenim ücretleri pahalı olsa bile İtalyan hükûmeti, üniversite veya özel burs veren kurumların sayesinde birçok burs başvurusu yapabilirsiniz. Ayrıntılı bilgiler ve profesyonel destek için başvuru formumuzu doldurmayı unutmayınız.

QS World University Ranking by Subject 2020: Medicine verilerine göre;

  • Roma La Sapienza Üniversitesi, Milano Üniversitesi ve Bologna Üniversitesi Tıp Bölümünde dünyada ilk 100 üniversite arasındadır.
  • Padova Üniversitesi tıp eğitiminde dünyada ilk 150 üniversite içerisinde bulunur.
  • Torino Üniversitesi, Pisa Üniversitesi ve San Raffaele Üniversitesi Tıp alanında dünyada ilk 200 üniversite içerisindedir.
  • Napoli Federico II Üniversitesi, Roma Tor Vergata Üniversitesi ve  Milano Bicocca Üniversitesi dünyadaki en iyi 250 tıp üniversitesi arasındadır.

3.FİZİK VE ASTRONOMİ BÖLÜMÜ

Lisansüstü programlara gelince, İtalya’yı yenmek zordur. İtalya’nın eğitim alanındaki uzun süren yenilikçi tarihi, diğer ülkelerin rekabet edemeyeceği bir rakip yarattı. Fizik ve Astronomi alanında bir araya gelen bu tarihi çevre, kariyer için rekabet eden yaşıtlarınızın önüne geçmenizi sağlayacaktır. Dünya’da Fizik ve Astronomi alanında en iyi üniversiteler sıralamasında 30.sırada Pisa Üniversitesi yer alırken 22.sırayı  Roma La Sapienza aldı.

Tam olarak hangi alanda eğitim görmek istediğinize karar veremeyen bu öğrencilerden biri iseniz, başvuru formumuzu doldurarak uzman ekibimizin yardımıyla İtalya’da sizin için en uygun alana karar vermenize ve bu alanın en iyi olduğu üniversiteyi bulacağımızdan emin olabilirsiniz!

QS World University Ranking by Subject 2020: Physics & Astronomy verilerine göre;

  • Roma La Sapienza Üniversitesi Fizik ve Astronomi Bölümünde dünyada 35. sıradadır.
  • Padova Üniversitesi, Bologna Üniversitesi ve Pisa Üniversitesi Fizik ve Astronomi Bölümünde dünyada ilk 100 üniversite arasındadır.
  • Politecnico di Milano, Politecnico di Torino ve Milano Üniversitesi Fizik ve Astronomi’de dünyada ilk 150 içerisindedir.
  • Scuola Normale Superiore di Pisa, Roma Tor Vergata Üniversitesi Fizik ve Astronomi alanında dünyada ilk 200 üniversite içerisinde bulunur.

İtalya’da Eğitim Görmeniz İçin En İyi 5 Sebep

Modern yemek kültürü eğlence kültürüyle birleştiğinde ortaya harika bir durumun çıkması, geniş bir tarihe sahip olması ve daha sayamadığımız bir sürü şey, İtalya’da eğitim görmek için harika sebepler olabilir.İtalya’da eğitim görmek istemenizi haklı kılacak en temel sebeplerden birkaçını sıraladık:

  1. EN ESKİ VE ÜNLÜ ÜNİVERSİTELERE SAHİP OLMAK

QS 2021 Dünyanın En İyi Üniversiteleri Sıralamasına göre bazı İtalyan üniversiteleri akademik başarıda öne çıkıyor. Dünyanın en iyi 200 üniversitesi içerisinde Politecnico di Milano, Universita di Bologna ve Roma La Sapienza Üniversitesi bulunmaktadır.  

Politecnico di Milano, kısa süre içerisinde mühendislik ve sanat kursları ile tanındı. Üstün Mühendislik ve Teknoloji Fakültesi Bölümü ile dünyanın en iyi 20’ncisi gösteriliyor. Universita di Bologna, var olan en eski üniversitelerden biridir ve Avrupa çapında daha iyi yüksek öğrenim standartları yaratmak için çalışmalar sürdürmektedir. Roma La Sapienza ise İtalya’nın en iyi üniversitesi olup genel anlamda dünyanın en iyi üniversiteleri arasında varlığını korumaktadır.

Güçlü programlara sahip üniversiteler arasında tamamen İngilizce öğretilen programlar sunan Roma La Sapienza Üniversitesi ve Universita degli Studi di Milano bulunmaktadır. Bunlara ek olarak her üniversite belirli alanlarda dünya çapında tanınabilirliğe sahiptir.

2. ULUSLARARASI PROGRAMLAR

İtalya’da tamamen İngilizce öğretilen bölümler ve programlar gittikçe yaygınlaşmaktadır. Roma’daki bir Amerikan üniversitesi olan John Cabot Üniversitesi gibi yenilikçi kurumlar, İtalya’da öğrenim görmek ve uluslararası öğrenciler için kurslar sunmaktadır.

Universita degli Studi di Milano ve Universita Cattolica del Sacro Cuore gibi bir çok diğer İtalyan üniversiteleri, tamamen ya da kısmen İngilizce öğretilen lisans ve yüksek lisans kursları sunmaktadır.

İtalya, öğrenciler için her zaman çok popüler bir eğitim yeri olmuştur ve İtalyanca bilmeyenler için gittikçe daha erişilebilir hale gelmektedir.

3.İTALYANCA DİLİ

İtalyanca öğrenmek, yurt dışında okurken Roma ya da Milano gibi şehirlerde dolaşmak için yararlı olmakla kalmaz, aynı zamanda üniversite programınızı tamamladıktan sonra kolaylıkla iş bulmanıza yardımcı olabilir.

İşverenlerin özellikle iş dünyasında; finans, edebî ve hatta eğitim alanlarında, birden fazla dil konuşabilme yeteneğine sahip kişilere değer verdiği bir sır değildir. Birçok İtalyan üniversitesi, uluslararası öğrenciler için İtalyanca konuşabilme yeteneğini geliştirmeye ya da güçlendirmeye yönelik ücretsiz dil programları sunmaktadır.

4. YEMEK VE KÜLTÜR

İtalyanlar, mükemmel makarna yemekleri ve en iyi espressoyu yapma ve en zarif şarabı hazırlama yetenekleri ile bilinir. Yemek, İtalya’da farklı bir rol üstleniyor ve bir sanat eserine, eşsiz bir boyuta sahip olmakla eş görülüyor.

İtalyanlar ayrıca modaya, dine ve elbette futbola da önem vermeleriyle bilinir. İtalyan kültürünü anlamaya çalışan ve İtalya’da eğitim görmek isteyen öğrenciler için futbol maçları çok önemlidir.

İtalyanların sevdikleri sporları takip ederken gösterdikleri duygulara, binlerce heyecanlı hayrana katılıp onlara ortak olabilirsiniz. Ayrıca uluslararası öğrenciler, Milano’da çalışan ikonik tasarımcıların avantajlarından faydalanabilirler. Dünya moda başkentinde sayısız mağaza (ve belki de bir pist gösterisi) ziyaret ederek en yeni moda trendlerini yakından takip edebilir, en güzellerinden bazılarını ziyaret edebilirsiniz.

5.TARİH VE COĞRAFYA

Büyük Konstantin’den Leonardo da Vinci’ye kadar İtalya, geniş bir gelişim ve yaratıcılık geçmişine sahiptir. Bu ülkede öğrenim gören öğrenciler, ünlü binaları, müzeleri ve sanat eserlerini ilk elden tecrübe ederek İtalya’nın farklı geçmişini öğrenebileceklerdir.

Ayrıca İtalya’daki gelişmiş tren sistemi, Roma’daki Colosseum’u, Venedik’teki Teatro La Fenice opera binasını veya Toskana’nın harika plajlarını görmek için öğrencilerin günlük veya hafta sonu gezileri yapmasını kolaylaştırır. Tren sistemi, ülkenin güzel doğal manzarasını keşfetmek için de kullanılabilir.

Sicilya ve Sardunya’nın güney adaları dünyanın en güzel plajlarından bazılarını sağlarken kuzey bölgesi dağları Avrupa’nın geri kalanından ayrılmaktadır.

Nerede olursanız olun, İtalya’nın kırsallarından tepelerine ve Roma’nın küçük kentlerine kadar ılıman iklimi sizi hayretler içinde bırakacaktır.

İTALYA’DA YAŞAM ŞARTLARI VE MASRAFLARI

İtalya; doğal güzellikleri, mutfağı ve kültürel zenginliğiyle bilinen Avrupa’nın en yaşanabilir ülkelerinden birisidir. Akdeniz ülkesi olması nedeniyle Türkiye ile kültürel benzerlikler üst düzeyde olan İtalya’da yaşam maliyeti, diğer Avrupa ülkelerinin ortalamasıdır. Öğrenciler ve nitelikli göçmen sınıfında bulunan doktorlar, avukatlar ve bazı mühendisler için İtalya’da yaşamak kolay sayılabilmektedir. Öğrenciler için İtalya yaşam masrafları aylık ortalama 550 Euro civarında olmaktadır.

İTALYA’DA KONAKLAMA FİYATLARI

İtalya’da konaklama fiyatı aşağıda listelenmiştir.

  • Şehir merkezinde 1 odalı daireler, ortalama 800 Euro
  • Şehir merkezi dışında 1 yatak odalı daireler, ortalama 550 Euro
  • Şehir merkezinde 3 odalı daireler, ortalama 1.600 Euro
  • Şehir merkezi dışında 3 yatak odalı daireler, ortalama 1.200 Euro

İtalya’da bir ailenin konaklama masrafına ek olarak elektrik, ısınma, su ve aidat gibi masraflar ortalama 150 Euro tutmaktadır. İtalya’da evler genellikle apartman ve site şeklindedir. İtalya evleri arasında müstakil olan evler de pek çok kişi tarafından tercih edilmektedir.

İTALYA’DA MARKET VE GIDA FİYATLARI

2021 yılındaki İtalya market fiyatları ve gıda masrafları aşağıda listelenmiştir.

  • Süt (1 lt), 1,20 Euro
  • Beyaz ekmek (500 gr), 1,50 Euro
  • Beyaz pirinç (1 kg), 2,00 Euro
  • Yumurta (12 adet), 2,50 Euro
  • Yerel peynir (1 kg), 11,50 Euro
  • Tavuk göğsü (1 kg), 7,90 Euro
  • Biftek (1 kg), 15,00 Euro
  • Elma (1 kg), 1,70 Euro
  • Muz (1 kg), 1,70 Euro
  • Portakal (1 kg), 1,60 Euro
  • Domates (1 kg), 1,80 Euro
  • Patates (1 kg), 1,20 Euro
  • Soğan (1 kg), 1,30 Euro
  • Marul (1 adet), 1,00 Euro
  • Su (1.5 lt), 0,40 Euro
  • Şişe şarap, 5,00 Euro
  • Yerli bira (0.5 lt), 1,25 Euro
  • İthal Bira (0.33 lt), 1,50 Euro
  • 1 paket sigara (Marlboro), 5,20 Euro

MÜRACAAT VE DETAYLI BİLGİ İÇİN HEMEN BİZE ULAŞABİLİRSİNİZ!+90546 946 94 95

http://www.turkeystudy.com/ web sitemizden , güncel tüm bilgilere erişim sağlayabilirsiniz!

YÖS NEDİR?

Yabancı Uyruklu Öğrenci Sınavı (YÖS), Türkiye’deki yükseköğretim kurumlarında okumak isteyen yabancı uyruklu öğrencilerin girecekleri ve sonuçlarını bu kurumlara kabul için başvururken kullanabilecekleri bir sınavdır. LYS ve YGS sınavıyla eşdeğer bir sınavdır

 (YÖS) YABANCI ÖĞRENCİ SINAV FORMATI?

Yabancı uyruklu kişiler girdiği için birçok kişi bu sınavı Türkçe Dil Sınavı olarak görmektedir. Aslında bu sınav tamamıyla kişinin bilgisini ölçmek için yapılan 80 soruluk bir sınavdır. Bu sınav 45 adet Genel Kültür sorusu, 30 adet Matematik ve 5 adet Geometri sorusundan oluşmaktadır. Bu sınavdan geçen kişiler ülkemizde YÖS puanıyla öğrenci kabul eden üniversitelere başvurması gerekmektedir. YÖS puanıyla bir kişi aynı anda 2 bölümü birden okuyabilme hakkına sahiptir. Ancak bu durum için gerekli şartların uyumluluğu söz konusudur.

YÖS sınavına başvurular ÖSYM merkezlerine yapılırken, sınavları 2011 yılından beri ÖSYM değil, üniversiteler yapıyor. Bu üniversitelerde okumak isteyen yabancı uyruklu öğrenciler başvurusunu yapıp, bu üniversitenin hazırladığı sınavlara giriyor. Yaptığı nete göre ise alan seçimi yapıyor. Tercih ve alan seçimi yapabilmek için ise minimum 40 puan şartı bulunuyor.

2024-2025 TÜRKİYE ÜNİVERSİTELERİ YÖS SINAV TAKVİMİ

2024 OCAK AYI ITIBARI ILE GUNCELLENECEKTİR.

MÜRAACAT VE DETAYLI BİLGİ İÇİN HEMEN BİZE ULAŞABİLİRSİNİZ!+90546 946 94 95

SAT SINAVI NEDİR?

ABD’ de lisans düzeyinde eğitim almak isteyen öğrencilerin bir çok üniversiteye başvurmak için ihtiyaç duyduğu bir sınavdır. College Board tarafından düzenlenen ve çoğunluğu ABD’de olmak üzere 5900 kolej ve üniversite tarafından kabul edilen sınav, tüm dünyada çeşitli sınav merkezlerinde düzenlenmektedir. Uluslar arası geçerliliği olan sınav Türkiye’de ki tüm üniversiteler tarafından kabul edilmektedir.

NASIL BAŞVURU YAPILIR?

Bir akedemik yıl boyunca ( Ekim-Haziran ) arasında 6 kere yapılmakta olan sınava öğrenciler birden fazla girebilirler.

SAT sınav başvuruları online olarak http://sat.collegeboard.org/home sitesinden yapılmaktadır. Online olarak başvuru yapacak adayların, öncelikle bir kullanıcı hesabı oluşturmaları gerekmektedir. Ardından, teste girecekleri şehre göre bir sınav merkezi ve tarih seçerek başvurularını yapabilirler.

Sınav kayıt işlemleriniz, danışmanlarımız tarafından da yapılmaktadır.

Sınav ücreti 95$’dır.

TÜRKİYE SAT Sınav Merkezleri :

-Bilkent Erzurum Laboratory School (Erzurum)

-Bilkent Laboratory & Internation School (Ankara )

-Robert College ( İstanbul )

-St Georg Avusturya Lisesi (İstanbul)

-Tarsus Amerikan Koleji (Mersin)

-TED Bursa Koleji ( Bursa )

-İzmir Amerikan Koleji ( İzmir )

-Turkish Amerikan Assaciation ( Ankara )

SAT 2023 – 2024 Türkiye Sınav Tarihleri

SAT Sınav TarihiBaşvuru için son tarihDeğişiklikler, Düzenli İptal
ve Geç Kayıt için Son Tarih
26 Ağustos 202328 Temmuz 202315 Ağustos 2023
7 Ekim 20237 Eylül 202326 Eylül 2023
4 Kasım 20235 Ekim 202324 Ekim 2023
2 Aralık 20232 Kasım 202321 Kasım 2023
9 Mart 2024 (Digital)23 Şubat 202427 Şubat 2024
4 Mayıs 2024 (Digital)19 Nisan 202423 Nisan 2024
1 Haziran 2024 (Digital)16 Mayıs 202421 Mayıs 2024

MÜRAACAT VE DETAYLI BİLGİ İÇİN HEMEN BİZE ULAŞABİLİRSİNİZ!+90546 946 94 95